U trendu

Ekskluzivna mesta za jesenji odmor (foto)

Za sve one koji ne vole niže temperature, postoji i odmor u toplijim krajevima, kao što su Kuba, Dubai ili neka druga egzotična destinacija. Ovde ćemo vam predstaviti neka mesta gde je vreme skoro savršeno, sunčano je i temperature su visoke cele godine.

Angvila je ostrvo u Malim Antilima na Karibima, istočno od Portorika, i veoma ekskluzivno mesto za odmor. Na tom prilično ravnom ostrvu nalaze se najbolje plaže Kariba. Gurmanski restorani, peščane plaže, tirkizno more, luksuzne vile, raskošni hoteli, da ne nabrajamo dalje. Sve u svemu, Angvila je pravo mesto za opušten odmor i zabavu.

Kuba je kao stvorena za avanturiste. Hoteli na plažama, toplo more, kokteli, fantastična muzika gde god da se okrenete, najbolje cigare na svetu, bogat noćni život i klubovi u kojima svira salsa ili džez. Iako Kuba nudi mnogo više od toga, i ovo nabrojano trebalo bi da bude dovoljno da privuče mnoge.

Foto: Chantellecc/Pixabay.com
Foto: Chantellecc/Pixabay.com

Dominikanska Republika je mala država i ostrvo u Karipskom moru, a ako želite da iskusite najdramatičnije pejzaže Kariba, onda ste na pravom mestu. Iznajmite džip, obujte čizme i upustite se u istraživanje. Dominikana ima i spektakularne plaže na severnoj obali, ali su prilično udaljene.

Foto: Wangchaonan/Pixabay.com
Foto: Wangchaonan/Pixabay.com

Maldivi su ostrvska država u Indijskom okeanu, a čini je od oko 1.200 ostrva grupisanih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a njih 90 koristi se samo za turizam. Bele peščane plaže, tirkizno more, plave lagune, ronjenje, plivanje, fascinantna i jedinstvena priroda, luksuz u ekološkom okruženju. Jednom rečju – fantastično. Pravi tropski raj.

Majami: artdeko hoteli, feš restorani, barovi, noćni klubovi, kokteli. Za promenu, možete preskočiti plaže preko dana i umesto toga krenuti u istraživanje kafića i naučiti nešto o artdeko arhitekturi. Dovoljno je reći da je Majami izabran za najseksepilniji grad u Sjedinjenim Državama.

Foto: Charly-G/Pixabay.com
Foto: Charly-G/Pixabay.com

Dubai – gde još možete u istom danu da odete na grudvanje i osetite vrelinu peska pod nogama? Na više od 6.800 kvadratnih metara skijalište u Dubaiju je Diznilend za skijaše i one koji žele da probaju sve što jedan teren može da ponudi, a posle toga možete krenuti u šoping ili se jednostavno izležavati na suncu. Vrućina, besprekorna ponuda prodavnica, hrane i restorana čine ga turističkom mekom i rajem za one koji vole da kupuju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.