U trendu

Još jedna omiljena destinacija Srba ovog leta: Smeštaj za dvoje – 3.000 dinara

Sve je izvesnije da srpski turisti ovog leta neće letovati u Grčkoj, jer je danas objavljeno da će zabrana ulaska za državljane Srbije trajati najmanje do 15.avgusta, a verovatno i do septembra. Zbog toga su se Srbi preorijentisali na nove destinacije…

Veliki deo Srba trenutno boravi u Neumu, zbog činjenice da Srbima za ulazak u BiH ne treba ni test, a ni karantin.

Još jedna zemlja koja iz sličnih razloga privlači turiste iz Srbije je Albanija, koja takođe ne zahteva ni test, a ni karantin. Cene su, kako javljaju turisti, više nego pristupačne a i uslugom su svi zadovoljni, piše Blic.

Inače, po trenutnim informacijama, trenutno iz Srbije bez testova i karantina može da se putuje u samo 18 zemalja, a to su: Albanija, Belorusija, BiH, Egipat, Jamajka, Republika Kongo, DR Kongo, Maldivi (posetiocima će na aerodromu biti vršeno merenje temperature i opšti pregled; ukoliko se utvrde simptomi kovid 19, biće urađen PCR test), Meksiko, Oman (prilikom sletanja se meri telesna temperatura putnika i eventualno se upućuju u karantin oni putnici sa simptomima bolesti), Palau, Pakistan, San Marino, * SAD (ne mogu da uđu lica koja su tokom prethodnih 14 dana boravili u NR Kini, osim Hong Konga i Makaoa, Iranu, 26 zemalja Šengen zone, V. Britaniji i Brazilu. Pod boravkom se smatra i tranzitiranje kroz međunarodnu zonu. Imajući u vidu da savezne države imaju pravo donošenja sopstvenih propisa, uglavnom su sve države relaksirale zabrane ulaska tj. obaveze karantina ili negativnog testa), Tanzanija, Turska, Centralnoafrička republika.

Većina ljudi koji se zapute u Albaniju to rade u sopstvenoj režiji, bez agencija, a smeštaj za dvoje po danu u Sarandi može da se nađe i po ceni od 30 dolara.

Albanija je mediteranska zemlja sa bogatim istorijskim, kulturnim i prirodnim nasleđem.

Turizam je poslednjih godina u velikoj ekspanziji, jer u zemlju stiže sve više turista iz raznih zemalja, a u turističke gradove se dosta ulaže.

Izlazi na Jadransko more na zapadu, i Jonsko more na jugozapadu. Mahom je brdovitog i planinskog terena, a njena morska obala prostire se na 450 kilometara. Plaže su uglavnom peščane, a najduža se prostire na 12 kilometara. Ima blagu, ali uglavnom vlažnu klimu.

Najbolja maršruta kojom se može doći do Albanije je iz Crne Gore, auto-putem Ulcinj-Skadar. Međutim, zbog nekadašnje izolovanosti nije puno ulagano u trasu tog puta, a situacija nije bitno drukčija ni danas.

Odmah posle graničnog prelaza nailazi se na put na kojem se jedva mogu mimoići dva automobila. Od granice do Drača ima oko tri sata vožnje automobilom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar