najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nemački turisti okrenuli leđa Egiptu, Tunisu i Turskoj

Rezervacije nemačkih turista za letovanje u Egiptu, Tunisu i Turskoj pale su za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu zbog zabrinutosti u pogledu bezbednosti, saopštila je Asocijacija nemačkih turističkih agencija DRV.

„Rezervacije za letovanje u Turskoj su smanjene za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu“, izjavio je predsednik DRV-a Norbert Fibig, dodajući da je broj rezervacija za Tunis i Egipat smanjen u istom procentu, prenosi agencija Rojters.

Fibig je, međutim, istakao da se broj rezervacija za ove destinacije značajno poboljšao u protekle dve nedelje, i da se u narednom periodu očekuje njihov dalji rast.

„Naš cilj je da ukupan broj rezervacija ne bude znatno ispod nivoa iz 2015. godine. To, međutim, u potpunosti zavisi od toga kako će se ova tri tržišta razvijati, naročito Turska i Egipat“, kazao je Fibig.

U međuvremenu, rezervacije za Grčku su porasle, uprkos prilivu na stotine hiljada novih migranata.

Nekada popularne destinacije, poput Egipta i Tunisa, suočile su se sa serijom terorističkih napada, što je primoralo turoperatore, kao što su TUI i „Tomas Kuk“, da pronađu alternative, prenosi agencija Rojters.

Turska, tradicionalno popularna destinacija za nemačke turiste, predstavila je prošle nedelje plan za pružanje pomoći sektoru turizmu, koji obuhvata donaciju od 255 miliona lira (87 miliona dolara), kao i pružanje mogućnosti turističkim kompanijama da restrukturiraju dugovanja, podseća britanska agencija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike