Ovo je ostrvo o kome se ne priča: Zašto?

Ovo ostrvo je pravi dragulj Grčke, a njegova lepota se ljubomorno čuva. Ako odlučite da ga posetite, uživaćete u opuštajućoj atmosferi i predivnim plažama.

Nalazi se nedaleko od Santorinija. Odličan je izbor za sve one koji bi da uživaju u odmoru, plivaju i sunčaju se, ali i za ljubitelje noćnog života.

Ostrvo ima, osim grada, i tri sela: Karavostasi (luka), Ano Merja i Agali bič.

Reč je o ostrvu Folegandros. 

Prema mitologiji, ostrvo je dobilo ime po jedom od sinova Minosa, koji je vodio Minojce sa Krita kako bi pronašli azil nakon što su ih Krićani proterali.

Nemojte da zaobiđete tvrđavu Folegandros. Ona vam pruža fantastičan pogled na ostrva Egejskog mora. Ovu tvrđavu sagradio je Marko Sanudo, vojvoda od Naksosa 1212. godine.

Najbolje plaže na ovom ostrvu su Karavostasi i Anagali. Do plaža, nažalost, nije lako doći, ali možete npr. da iznajmite neki brodić.

Zlatna pećina (Hrisospilja) ima veliku arheološku vrednost. Zanimljivo je to što se nalazi 10 metara iznad nivoa mora na brdu planine Paleokastro.

Od crkvi najpopularnija je Panaja i velika je turistička atrakcija. Postoje tvrdnje da je sagrađena na temeljima antičkog zamka.

2 komentara
  1. Anonimni

    Slažem se.

  2. Anonimni

    Jako je lepo kada nema ni jednog drveta….

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike