U trendu

Tri zemlje bivše SFRJ svrstane među 40 najlepših zemalja na svetu

Hrvatska, Slovenija iCrna Gora svrstne su među 40 najlepših zemalja na svetu, prema kriterijumima magazina „Conde nast traveller“, preneo je zagrebački portal Indeks.

Tri države regiona tako su se našle uz neke od najpopularnijih svetskih destinacija kao što je Novi Zeland, Kostarika, Australija, Kenija, Tajland i Japan.

Hrvatsku je ovaj svetski magazin opisao kao zemlju „prelepih pećina, brdovitih polja i belih peščanih plaža“.

Za Sloveniju piše da je zemlja koja ima različitu ponudu – od Alpa, preko jezera Bled do prekrasnih zelenih šuma.

A Crna Gora je opisana rečima pesnika Bajrona koji je rekao da je ona „najlepši susret zemlje i mora“.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Br 1

    NATO propaganda.

  2. IRINA

    JCDenton-Ovo je klasican primer nezdrave ljubomore i zastranjenog nacionalizma.Kako neko moze da negira nesto, sto pretstavlja aksiom.Hrvatska je proglasena nedavno,za najlepsu zemlju evrope.Ljubljana je proglasena za najlepsi i najzeleniji grad evrope.Pa ako je jos Bajron napisao za Crnu goru da je ona,“najlepsi susret zemlje i mora“.! Ja sam iz srbije,ali zar treba neko drugi da nam kaze,da su Hrvatska,Slovenija i Crna Gora,tri od cetrdeset najlepsih zemalja sveta.Pa zar ima nekoga kod nas,koji to ne vidi.Na zalost JC Denton to zaslepljen ljubomorom – NE VIDI !!!

  3. JCDenton

    Proizvoljno i diskutabilno…za hrvatsku (nazalost) jos i djene-djene posto ima (opet nazalost) sta da ponudi u okviru ‘morskog’ turizma, ali…slovenija – alpi, bled, sume…? Pomalo pretenciozno i ni iz daleka dovoljno…kao pa da druge drzave nemaju lepe planine, jezera, sumska podrucja? O montenegru ne treba trositi reci – samo kamenje i more i to je to – bas nista vise…medju 40 nalepsih zemalja sveta??? Tragikomicno

Napišite komentar