U trendu

Amazon uveo novu seriju jeftinih tableta i novi model za decu

Američki gigant za internet trgovinu Amazon uvodi novu seriju jeftinih tableta, najjeftiniji model s ekranom od sedam inča sada će biti lakši i tanji, dok je za model od osam inča spuštena cena za deset dolara.

Amazonov najjednostavniji tablet Fajer (Fire) sada se zove Fire 7. Proizvodjač pored lakšeg i tanjeg modela, takodje obećava dodatni sat trajanja baterije, na ukupno osam sati, ekran sa većim kontrastom i oštrijim tekstom, uz nepromenjenu cenu od 50 dolara.

Model Fajer HD 8 sada košta 80 dolara, umesto ranijih 90, uz uglavnom iste karakteristike.

Amazon je pronašao mesto na tržištu tableta sa jeftinijim modelima, dok se Epl, Samsung i Majkrosoft takmiče za profesionalne kupce sa tehnički savršenijim uredjajima.

Oba Amazonova modela imaju instaliranu novu glasovnu asistenkinju Aleksu, preko koje korisnici mogu da kontrolišu svetla i kućne aparate, da traže vesti ili viceve ili provere kakvo je vreme.

Amazon takodje nudi dečju verziju tableta od osam inča za 130 dolara. Taj model ima čvršći omot za decu i besplatne zamene tokom dve godine. Ranije je dečija verzija tableta bila dostupna samo za model od sedam inča po ceni od 100 dolara.

Amazon od danas prima porudžbine a počinje sa slanjem novih tableta 7. juna.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike