U trendu

Apple predstavio novi Apple Watch sa ugrađenom elektronskom SIM karticom

Američka kompanija Apple danas je predstavila novi Apple Watch, naslednika najpopularnijeg tech pametnog sata na svetu.

Novi Apple Watch Series 3 je prvi pametni sat sa ugrađenim telefonom – dakle, neće biti potrebe vezati iPhone za Watch i korisnik će biti slobodniji nego ikada. Displej će imati ulogu antene, a umesto SIM kartice korisnik će imati elektronsku verziju kartice.

Nezavisnost seže i u sparivanju sa Appleovim slušalicama, pa će korisnik na svoj Watch Series 3 moći da ponese 40 miliona pesama.

Series 3 će imati Siri, 85 posto brži Wi-Fi, biće vodootporan, pokretaće ga sistem watchOS 4 i koštaće 329 i 399 dolara, zavisno od toga da li ne želite ili želite ugrađeni telefon.

Narudžbine će početi 15. septembra, a u prodaji će se naći 22. septembra.

Direktor Tim Kuk je danas predstravio novi Apple Watch istakavši kako je njihov popularan proizvod postao najprodavaniji sat na svetu, ispred Omege i Fossila. Kako je Kuk kazao, kupci Apple Watcha izražavaju zadovoljstvo proizvodom u 97 posto slučajeva.

Njegov kolega Džef Vilijams je rekao da je Apple Watch najkorišćeniji detektor otkucaja srca na svetu. Kako bi unapredili tu opciju, Apple je uveo mogućnost detektovanja ubrzanja rada srca bez obzira na to da li je korisnik fizički aktivan ili ne. Takođe, Apple će unaprediti sakupljanje sveukupnih podataka o ponašanju srca korisnika.

Update će biti dostupan 19. septembra.

Pored Apple Watcha, kalifornijska kompanija je predstavila update za Apple TV koji uključuje 4K HDR video, unapređenje opcija za TV kanale, nove igrice i nove načine za povezivanje sa iPadom i iPhoneom, prenosi Klix.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike