Audio-kanali na mobilnom telefonu

Kompanije Music Choice i Sprint lansirale su novu uslugu na mobilnom telefonu koja korisnicima omogućava gledanje kratkih video-inserata i slušanje radio-programa. Usluga se naziva Music Choice Today. Za muzičke sadržaje na novom audio-kanalu mobilnih telefona zadužena je kompanija Music Choice, dok je kompanija Sprint mobilni operater i provajder čiji će korisnici dobiti priliku da uživaju u svojoj omiljenoj muzici. U bogatoj ponudi muzičkih pravaca koja je najavljena korisnici će siguno moći da pronađu sadržaje koji ih interesuju.

Usluga Music Choice Today koštaće 5,99 dolara mesečno. Pored muzike, usluga obuhvata slanje vesti iz oblasti muzike i dnevnih video-izveštaja sa intervjuima poznatih umetnika, kao i drugim zanimljivim sadržajima u produkciji kompanije Music Choice. To će korisnicima odlično poslužiti da razbiju dosadu dok čekaju na autobuskoj ili železničkoj stanici, aerodromu, u lekarskoj ordinaciji ili u nekim drugim sličnim situacijama.

Ovakva usluga ostvarena je zahvaljujući novoj mreži velike brzine kompanije Sprint. To je zapravo samo deo novog multimedijalnog programa koji će ova kompanija ponuditi svojim korisnicima. Ona je još početkom godine otpočela sa svojom uslugom te vrste pod nazivom Sprint PCV Vision Multimedia Services. Audio i video sadržaji prenose se sa 15 frejmova u sekundi, što je sasvim zadovoljavajući kvalitet za prenos videa. Usluga obuhvata različite sadržaje koji potiču iz poznatih informacionih izvora – CNN, NBC, ABC News, Discovery, Twenttieth Centery Fox i drugih.

Nakon lansiranja usluga, Music Choice Today biće dostupna samo na jednom modelu mobilnog telefona – Sprint PCS Vision Multimedia Phone MM-7400, koji je realizovao Sanyo. Međutim, kompanija Sprint planira da u bliskoj budućnosti tu uslugu ponudi i na drugim modelima mobilnih telefona. Kompanija je nedavno objavila da planira i uvođenje VOD (video-on-demand) usluge u saradnji sa digitalnim kablovskim partnerom Comcast. Istovremeno, ona radi i na proširenju svoje ponude putem Interneta u saradnji sa servis provajderima koji nude širokopojasni pristup Internetu. Na taj način bi se usluga Music Choice Today mogla koristiti pomoću personalnih računara korisnika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.