U trendu

Besplatna blog zabava preko mobilnog

Ako ste mladi (telom ili duhom, a može i jednim i drugim istovremeno), volite da se družite i s prijateljima širom sveta razmenjujete dragocene sadržaje u vidu fotografija, muzike i video klipova, VoxMobile je prava stvar za vas. U pitanju je softverska aplikacija koja omogućava da se sve ove zanimljive „transakcije“ obavljaju preko posebnog web sajta. Primamljivo je, pri tom, što se preuzimanje i korišćenje ove aplikacije može obaviti pomoću mobilnog telefona, i to potpuno besplatno.
Usluge ove vrste pružaju se preko takozvanih blogova (web sajtova), a softverske aplikacije za njihovo korišćenje spadaju u takozvane blog klijente. Izdavač blog klijenta o kome je reč (VoxMobile) je kompanija SixApart. On se može preuzeti sa web-a pomoću PC-ja, a zatim prebaciti na mobilni ili preuzeti direktno na mobilni telefon. Preuzimanje i korišćenje je, da ponovimo, potpuno besplatno. Novina ove aplikacije je mogućnost da se sve to što se već godinama radi pomoću računara može na potpuno isti način obaviti pomoću mobilnog telefona.
Ovu aplikaciju mogu koristiti vlasnici mobilnih telefona čiji je softver baziran na Simbian S60 platformi. Mogu se koristiti sve verzije ovog operativnog sistema za mobilne uređaje, s tim što se veličina fajlova za različite verzije razlikuje. Kod verzija V1 i V2 ona iznosi 222 i 223 KB, dok je za V3 verziju gotovo dvostruko veća (434 KB). Preuzimanje i instalacija su vrlo jednostavni. Čim se to obavi, korisnik treba da se registruje i prijavi na sajt (blog) i započne korišćenje ove zanimljive aplikacije – postavljanje omiljenih muzičkih numera, fotografija, video inserata i drugih sadržaja koji su za vlasnike mobilnih telefona zanimljivi i značajni. Na isti način mogu se pregledati sadržaji drugih članova ove blog družine i ostvariti međusobna komunikacija.
Korišćenje VoxMobile aplikacije je vrlo jednostavno. Aktiviranjem se pojavljuje glavni meni s opcijama Tags, New post i Camera prefs. Svaka od ovih opcija deli se u potkategorije. Na osnovu tih opcija postavljaju se i pregledaju sadržaji, a postoji i mogućnost slanja elektronske pošte i tekstualnih poruka na lični blog svakog člana (ukoliko pri kreiranju svog profila on dozvoli tu mogućnost). Opcija za komunikaciju te vrste naziva se Moblogging. A svim tim zanimljivim mogućnostima možete se zabavljati, koristeći svoj mobilni telefon, ma gde se nalazili. Morate priznati – mnogo atraktivnije rešenje nego sedenje u zatvorenom prostoru uz računar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.