U trendu

Brzo vam se prazni baterija na mobilnom? Možda pravite ove kritične greške

Baterije pametnog telefona napajaju senzore koji se koriste za praćenje šta se dešava sa telefonom, kao i njegovim vlasnikom. Uz to, ekran je sve veći… Postoji i čitav niz stvari koje korisnici rade, a koje dodatno štete zdravlju ionako opterećene baterije. Kako piše The Sun, Gugl je napravio analizu šta korisnici Android uređaja rade pogrešno. Našli su tri kritične greške.

Prigušite svetla, isključite Wi-Fi…

Svaka nova verzija Android sistema dolazi sa nizom novih podešavanja koja utiču na bateriju – njeno zdravlje se može povećati ili smanjiti. Međutim, većina korisnika baš i ne brine o tome, tako da svaki dan koriste najbolje performanse.

Gugl je, pak, upozorio da je dovoljno da promenite samo nekoliko podešavanja kako biste bar malo sačuvali zdravlje baterije vašeg pametnog telefona. Neophodno je smanjiti osvetljenost ekrana i zvuk samog telefona ili isključiti Bluetooth i Wi-Fi kada se ne koriste. Ove male promene mogu imati veliki uticaj na duži rok.

Investirajte u originalni punjač

Mnogi pametni telefoni više ne dolaze sa punjačima i to može biti problematično. Ali nemojte tražiti najjeftinije rešenje. Bolje uložite nekoliko stotina dinara više za originalni punjač.

Na taj način, pored sprečavanja kratkog spoja i paljenja uređaja, moći ćete da koristite opcije poput brzog punjenja i uštede kapaciteta baterije.

Bavite se štetnim aktivnostima

Drugi razlog za narušavanje zdravlja baterije na pametnom telefonu je – bavljenje štetnim aktivnostima. Pod ovim Gugl podrazumeva sve one aktivnosti koje vrše veliki pritisak na bateriju – uvek na lokaciji, uključivanje deljenja mreže, dugo igranje mobilnih igrica ili gledanje video sadržaja…

Pored toga, veliki temperaturni ekstremi (toplota i hladnoća) utiču na zdravlje baterije.

Iako ovi saveti nisu neophodni kada je uređaj nov i radi savršeno, nije loše da ih praktikujete od samog početka. Ovo će sačuvati zdravlje vaše baterije i obezbediti da ona traje duže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar