U trendu

Dobra vest za ljubitelje igara

Ljubitelji video-igara na mobilnim telefonima mogu biti zadovoljni najnovijom vešću u toj oblasti – jedan od najpoznatijih proizvođača video-igara za personalne računare i igračke konzole odlučio je da svoju proizvodnju proširi isključivo igrama namenjenim mobilnim telefonima. To je poznata kompanija iz Redvud Sitija Electronic Arts (EA). Razlog ove odluke nije nimalo teško otkriti. Po popularnosti, sa mobilnim telefonima ne može se uporediti nijedan drugi savremeni elektronski ili telekomunikacioni uređaj.

Kompanija Electronic Arts može se pohvaliti izuzetno širokom paletom svojih proizvoda iz oblasti softvera namenjenog zabavi. Ona se takođe već oprobala u realizaciji video-igara za mobilne telefone. Njeni najpoznatiji proizvodi te vrste su FIFA, Tiger Wood PGA, The Simps i Need for Speed Underground 2. Varijante prva dva programa za 2004. godinu bile su vrlo uspešne, neprekidno su se tokom cele protekle godine nalazile među prvih deset najpopularnijih igara za mobilne telefone. Već su realizovane i nove varijante za 2005. godinu, naprednije i zanimljivije od prethodnih.

Kompanija Electronic Arts uložila je i znatna sredstva i dala znatan doprinos u realizaciji softvera za Sony Play Station, Nintendo DS i Nokia N-Gage konzole za interaktivne video-igre. S obzirom na uspeh u toj oblasti, kao i u oblasti igara za personalne računare, bilo je sasvim logično očekivati proširenje delatnosti i na mobilne video-igre. Svoje planove za proširenje dosadašnje ponude kompanija je saopštila javnosti na izložbi EGN (European Games Network), održanoj nedavno u Londonu (početkom septembra).

Međutim, to nije jedini novi korak na koji se odlučila kompanija Electronic Arts. U cilju što efikasnijeg uključenja i proširenja udela na tržištu, ova kompanija sklopila je i ugovor o saradnji sa kompanijom Digital Bridges, za koju se može reći da je proizvođač broj jedan na polju igara za mobilne telefone. To će predstavljati veoma značajan korak za te dve kompanije, ali i za čitavo tržište mobilnih video-igara. Šta se može drugo očekivati od ove saradnje osim uspeha, mnogo novih naslova u svetu mobilnih igara i vrhunske zabave za vlasnike mobilnih telefona?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.