U trendu

Facebook pravi stranice za članove koji su preminuli

Facebook je objavio da će omogućiti promene profila za svoje preminule članove, koje bi porodicama trebalo da omoguće da iz njih izbace osetljive sadržaje i suze izbor posetilaca na blizak krug prijatelja. Ožalošćeni rođaci i prijatelji moći će da kontaktiraju ovu društvenu stranicu kako bi profil preminule osobe promenili u neku vrstu komemorativne stranice. Novi profil moći će da vide samo potvrđeni prijatelji pokojnika.
U svom blogu Facebook je izrazio nadu da će novi profil pružiti priliku ožalošćenima da preko Interneta izraze saučešće i da pri tome spreče moguće probleme koji nastaju kada neko pokuša da stupi u kontakt s aktivnim profilom preminulog. "Nastojimo da zaštitimo privatnost pokojnika uklanjanjem osetljivih informacija, tako da samo dokazani prijatelji mogu da vide njegov profil", napisao je Maks Keli (Max Kelly), šef sigurnosti Facebook-a.
Memorijalizacija korisničkog računa takođe sprečava mogući ulazak u njega u budućnosti, dok istovremeno daje priliku prijateljima i porodici da ostavljaju poruke na Zidu sećanja. Facebook je takođe pokrenuo i jednu drugu opciju, koja predlaže stare prijatelje s kojima bi korisnik mogao da poželi da obnovi kontakt. Nekoliko članova požalilo se da ih je stranica inspirisala da se ponovno povežu s ljudima koji su u međuvremenu preminuli.
Jedan od korisnika ovom prilikom je upozorio da je "ironično da mu Facebook predlaže da se ponovo poveže s prijateljem koji je ubijen ove godine". Maks Keli je povodom ovoga na blogu Facebook-a rekao da će ova nova opcija memorijalizacije onemogućiti ovakve greške.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar