U trendu

HP optužuje bivšeg radnika za sabotažu

Hewlett-Packard, jedan od najuticajnijih američkih kompjuterskih giganata, saopštio je nedavno da je jedan njegov bivši radnik namerno sabotirao testiranje serverskih računara Superdome, što je navodni razlog zbog kojeg su u javnost procurele informacije o lošim performansama ove klase uređaja, čime je kompanija, zbog neostvarene prodaje, oštećena za milione dolara.

Serveri ove klase predstavljaju jednu od najvažnijih inovacija u konkretnom sektoru proizvodne palete Hewlett-Packard-a, a ciljnu grupu za njihovo korišćenje predstavljaju kompanije kojima je, za nesmetano obavljanje posla, neophodno da imaju robustan uređaj sa brzim i pouzdanim pristupom velikim bazama podataka.

Hewlett-Packard navodi, dalje, da je njihov bivši radnik Hok-Beng Lim (Hock-Beng Lim), pre nego što će dobiti otkaz, uspeo da formatira najznačajnije čvrste diskove, prereže kablove mašine namenjene testovima, a pokušao je, navodno, i da izmeni logove kako bi zatro trag svojoj prljavoj raboti. Kompanija, zbog toga, namerava da pravno goni svog bivšeg zaposlenog, a od njega će zahtevati odštetu, za sada, u nenavedenom iznosu. Štaviše, potrudiće se i da mu oduzme celokupnu proviziju koju je zaradio prodajom konkurentskih proizvoda. HP je saopštio, ako mu je verovati, da je već potrošio preko milion dolara na popravku učinjene štete, ali to ne znači da je milion konačni iznos koji će biti tražen od Lima.

Lim, sa druge strane, za sada nije pokazao interesovanje za medije, niti je želeo da komentariše teške optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.