U trendu

Kina lansira novi komunikacioni satelit

SIČANG – Kina je poslala novi komunikacioni satelit u orbitu iz centra za lansiranje satelita Sičang u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan.

Satelit “ChinaSat 26” lansiran je u četvrtak u 19.49 časova po pekinškom vremenu raketom-nosačem Dugi marš -3B (Long March-3B), prenela je Sinhua.

Satelit će uglavnom pružati usluge širokopojasnog pristupa velike brzine za fiksne terminale, kao i za terminale na vozilima, brodovima i u vazduhu.

To je primer velike kineske svemirske infrastrukture. To je satelit nove generacije, visokog protoka koji je razvijen da zadovolji potražnju za satelitskim internetom i komunikacionim prenosom.

Takođe to je i prvi kineski satelit velike propusnosti sa komunikacionim kapacitetom većim od 100 gigabita u sekundi (Gbps).

Radiće zajedno sa satelitima velike propusnosti u orbiti ChinaSat 16 i ChinaSat 19 kako bi obezbedio brzu privatnu mrežnu komunikaciju i satelitske internet usluge.

Oni će zajedno obezbediti nova sredstva bezbednog i pouzdanog prenosa informacija sa širom pokrivenošću u udaljenim oblastima, smanjujući digitalni jaz između urbanih i ruralnih područja.

Sem toga, oni će efikasno zadovoljiti veliku potražnju za širokopojasnim komunikacijama u sektoru vazdušnih putovanja i za duga putovanja, generišući nove poslovne modele za usluge satelitskog interneta.

Lansiranje označava 463. misiju serije raketa nosača Dugi marš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar