U trendu

Kina najavila demonstracione projekte sa zelenim tehnologijama sa niskom emisijom ugljenika

Kina će primeniti niz demonstracionih projekata sa naprednim zelenim tehnologijama sa niskom emisijom ugljenika, koji će biti snažna podrška u ostvarenju njenih ciljeva u pogledu maksimalnog nivoa ugljenika i ugljeničke neutralnosti, saopštila je Nacionalna komisija za razvoj i reforme.

Projekti će biti fokusirani na nekoliko ključnih sektora, uključujući nefosilnu energiju, oblasti industrije i građevinarstva, nove i efikasne tipove energetskih mreža i skladištenja energije, kao i na izvlačenje ugljen-dioksida, navodi se u dokumentu koji je Nacionalna komisija za razvoj i reforme formulisala sa drugim državnim organima.

Finansijska podrška, poput ulaganja iz centralnog budžeta, kao i podrška finansijskoj i poreskoj politici, biće pojačana za navedene projekte, navodi se u dokumentu, prenosi agencija Sinhua.

Do 2025. godine, izvestan broj naprednih zelenih i nisko-karbonskih tehnoloških dostignuća biće transformisan i primenjen, dok će politike podrške, poslovni modeli i regulatorni mehanizmi koji pogoduju promociji i primeni tehnologija biti postepeno menjani.

Do 2030. godine, međunarodna konkurentska prednost zelenih i nisko-karbonskih tehnologija i industrija biće dodatno ojačana, navodi se u dokumentu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar