LG Mini – LG GD880

LG Electronics je na Mobile World Congress-u u Barseloni predstavio LG Mini (LG GD880). Reč je o minimalistički dizajniranom mobilnom telefonu koji podržava trostruku sinhronizaciju, a na tržištu se pojavio u martu ove godine. Telefon je tanak – samo 10,6 milimetara a težak tek 99 grama. Lg Mini može da se pohvali čitavim nizom odličnih osobina, uključujući trostruku sinhronizaciju, nazvanu LG Air Sync. Ova nova generacija mobilne tehnologije omogućava korisnicima da putem bežične veze kontinuirano sinhronizuju podatke na mobilnim telefonima s informacijama koje čuvaju na računaru, uključujući istoriju veb-brauzera. Ova funkcija ujedno osigurava neograničen pristup i ažuriranje sadržaja, kao što su fotografije, video klipovi, kalendar i imenik. Pošto je to prvi mobilni telefon koji podržava LG Air Sync, vrstu takozvanog cloud computing-a koja je do sada bila dostupna samo na smartphone uređajima, LG očekuje veliko zanimanje za LG Mini.
Živimo u informaciono orijentisanom društvu, u kojem je razbacana velika količina podataka i sadržaja. Zbog toga će jedan od najvećih izazova na tržištu mobilne tehnologije biti upravo u industriji upravljanja podacima, s naglaskom na jednostavno povezivanje različitih uređaja. Kao odgovor na ovaj trend LG je razvio LG Mini, koji nudi tehnološku integraciju putem jedinstvene usluge LG Air Sync.
Usklađivanje ličnih podešavanja i podataka korisnika LG Air Sync obavlja na tri različita načina. Prvo se pomoću History Sync usluge veb-brauzer telefona ažurira sa 100 poslednjih veb stranica koje je korisnik posetio na svom računaru, s mogućnošću brzog povratka na bilo koju od njih. Drugo, putem funkcije Personal Information Manager (PIM) Sync detalji o kontaktima i dnevnom rasporedu mogu se preneti s telefona LG Mini Mini na korisnikov PC. Čak i u slučaju gubitka ili krađe mobilnog telefona, korisnik će putem PC-a moći da pristupi svim svojim važnim podacima. I na kraju, s funkcijom R-Click, fotografije i podaci s korisnikovog računara mogu se trenutno prebaciti na LG Mini, što znači da jednim klikom miša bilo koja fotografija s veb stranice može postati wallpaper na mobilnom telefonu LG Mini.
Pored toga što kao najmanji i najtanji telefon ima ekran od 3,2 inča osetljiv na dodir i može da stane u svaki džep, LG Mini dolazi i s brzim veb-brauzerom i naprednim imejl funkcijama. Zahvaljujući naprednim mogućnostima vezanim za društvene mreže, korisnik preko Facebook-a i Twitter-a na jednostavan način može biti u kontaktu s prijateljima i može da prima obaveštenja o njihovim aktivnostima i planovima. U male gabaritete ovog telefona smestili su se i kamera od 5 megapiksela, podrška za Wi-Fi i HDSPA 7.2 Mbps, A-GPS, kao i FM radio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.