Mobilni telefon Đorđo Armani

Jedan od najpoznatijih modnih brendova u svetu – Đorđo Armani (Giorgio Armani) od novembra 2007. godine krasiće svojim logom Samsung-ov mobilni telefon. S druge strane, Armanijeve prodavnice širom sveta obogatiće svoju ponudu novim artiklom – mobilnim telefonom. Spoj ta dva popularna brenda realizovan je mobilnim telefonom GASM (Giorgio Armani Samsung Mobile).
GASM je ekskluzivno izdanje potpuno usklađeno s rejtingom i dosadašnjim kreacijama Đorđa Armanija. Ekskluzivnost se ogleda ne samo u dizajnu već i u odličnim specifikacijama i brojnim mogućnostima ovog telefona. Komunikacija korisnika obavlja se touch screen opcijom. Po tome je on sličan popularnim modelima koji su se pojavili u ovoj godini – LG Prada, Apple iPhone, HTC Touch, Samsung P520, Samsung F520 i drugim. Među njima na prvom mestu je iPhone, ali ni GASM ne zaostaje mnogo za njim.
GASM je mobilni telefon koji podržava tri opsega GSM mreže (900, 1.800 i 1.900 MHz), GPRS i EDGE, bez podrške za 3G i WiFi tehnologije. Ima ukupnu težinu od samo 85 grama i dimenzije 88 x 55 x 11 mm. Po tome spada u najmanje telefone ove kategorije (dimenzije iPhone-a su 115 x 11,6 x 10,5 mm); jedino je u rangu tih dimenzija Neonode N2. Touch screen ima dijagonalu 2,6 inča, rezoluciju 240 x 320 piksela i 262.000 boja. Slot za microSD karticu i podrška za stereo Bluetooth se podrazumevaju.
Sa zadnje strane telefona ugrađena je kamera s rezolucijom 3,2 megapiksela i blicem. U skladu sa svojim statusom, telefon se može pohvaliti i odličnim multimedijalnim mogućnostima. Multimedijalni plejer podržava audio i video formate MP3, WMA, AAC, MPEG4 i H.263. Ekskluzivnost modela je i ugrađena takozvana haptička Vibe Tone tehnologija, koja pri dodiru svakog tastera za otkucavanje slova i brojeva šalje korisniku povratnu informaciju u vidu laganog vibriranja. Na taj način se dobija realističan osećaj da je broj ili tekst zaista otkucan.
Sve ove karakteristike i elegantan ekskluzivan dizajn s logom Đorđo Armani sigurno će privući pažnju ljubitelja prestižnih ekskluzivnih mobilnih telefona. Đorđo Armani je ovaj model predstavio u okviru svoje linije kućnih uređaja (Casa Line). Kao što je rečeno, na evropskom tržištu pojaviće se u novembru ove godine, a prodavaće se po ceni od 650 evra (oko 950 dolara).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.