U trendu

MP3 časovnik

Bez muzike se definitivno ne može, a MP3 plejeri su najprihvatljivije rešenje za slušanje omiljene muzike u svim prilikama i u svako doba dana i noći. Ti minijaturni predmeti savremene tehnologije dobili su najrazličitije oblike. Upravo takav primer je MP3 plejer u obliku klasičnog ručnog sata – Aigo Watch MP3 player. To je analogni kvarcni časovnik sa standardnim baterijama za tu vrstu satova. Iako funkcioniše na klasičan način, izgled mu je ipak moderno stilizovanog dizajna. I pored toga, na prvi pogled se nikako ne bi moglo zaključiti da se iza prepoznatljive fasade krije i neka druga funkcija.

Međutim, ako se malo bolje zagleda, na narukvici sata videće se ugrađen USB priključak (standard 1.1), priključak za slušlice, ugrađen mikrofon i dodatni tasteri za upravljanje funkcijama MP3 plejera. Da je MP3 funkcija dobro sakrivena potvrđuje i nedostatak displeja. Međutim, proizvođač je smislio originalan način za prikazivanje MP3 statusa – niz LED dioda postavljenih po čitavom krugu sata, tako da se njihovim aktiviranjem signalizira da je MP3 plejer uključen (upaljena LED dioda na podeljku za 12 sati). Aktiviranje jedinice znači MP3 reprodukciju, petice snimanje, dok aktivna dioda na podeljku za šest sati znači punjenje baterije).

Aigo Watch MP3 napaja se litijum-jonskim baterijama koje omogućavaju oko četiri sata MP3 reprodukcije (što, svakako, ne utiče na pokazivanje tačnog vremena – ono se pokazuje i u slučaju praznih baterija pošto sat ima svoju nezavisnu bateriju). Uz ovaj MP3 plejer sat idu i slušalice koje se povezuju odgovarajućim priključkom i omogućavaju diskretno slušanje muzike. MP3 sadržaji čuvaju se u memoriji koja može biti kapaciteta 128, 256, 512 megabajta ili jedan gigabajt. Pored MP3 formata, uređaj je kompatibilan s audio formatima WMA i ADPCM, pri čemu se ADPCM koristi za snimanje glasa.

Aigo Watch MP3 proizvodi se u dve varijante – modeli F021 i F022. Prvi model je potpuno crne boje (i sat i kaiš – narukvica), dok je kod drugog modela sat svetle boje, a narukvica je crna ili crvena. Pored pomenutih funkcija ovaj sat ima i ugrađenu zaštitu od mehaničkih udaraca. Softverski je kompatibilan sa Microsoft-ovim operativnim sistemima Windows 98/ME/2000/XP. Originalnost i atraktivnost ima i svoju cenu – oba modela s memorijom od 512 megabajta koštaju 239 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.