Multimedijalni mobilni navigator iz Kine

Iako smo nekoliko puta pominjali plagijate različitih mobilnih uređaja napravljene u Kini, telefon o kome je u ovoj priči reč dokaz je da postoje kineske kompanije koje prave i lepo dizajnirane originalne uređaje. To je model Ai Li Xin 8108. Pored ostalih solidnih mogućnosti i karakteristika, krasi ga i mogućnost satelitske GPS navigacije.
Ai Li Xin 8108 je elegantan slajder, s pomeranjem kliznog dela po horizontali, pri čemu se pristupa novom ekranu. Po spoljnom izgledu ovaj model podseća na klasične monoblok modele, s ekranom dijagonale 1,8 inča i standardnom tastaturom. Kliznim pomeranjem pojavljuje se ekran mnogo većih dimenzija, s dijagonalom od tri inča. Obično se kod ovakvih modela očekuje da se ispod unutrašnjeg ekrana nađe QWERTY tastatura, ali to u ovom slučaju nije ostvareno. Umesto toga, ispod ekrana se pojavljuje navigacioni taster i tasteri za direktan pristup multimedijalnim sadržajima, a tu su i ugrađeni zvučnici za kvalitetnu reprodukciju tih sadržaja.
Ovaj elegantan model podržava mobilne GSM mreže za opsege 900 i 1.800 megaherca i GPRS tehnologiju, dok je mobilna mreža treće generacije izostavljena. Umesto toga, postoji podrška za GPS tehnologiju, tako da se ovaj telefon može nazvati pravim mobilnim multimedijalnim navigatorom. Pored toga, on se može pohvaliti ugrađenom kamerom rezolucije 1,3 megapiksela i postojanjem microSD (TransFlash) slota za proširenje interne memorije. Interna memorija je kapaciteta jedan gigabajt (sasvim solidna vrednost), a dodatnom memorijskom karticom može mu se pridodati još koji gigabajt.
Ai Li Xin 8108 se napaja snažnom baterijom kapaciteta 1.100 mAh, koja obezbeđuje 240 minuta rada u režimu razgovora i 72 časa u stand by režimu. Ugrađena je i podrška za bežičnu Bluetooth tehnologiju. Pored svega toga podržava i druge uobičajene funkcije savremenih modela – WAP protokol i pristup Internetu, MMS poruke, reprodukciju i preuzimanje MP3 audio i MP4 video sadržaja, 64 polifone melodije zvona, 250 unosa i imeniku i druge. A sve to košta samo 197 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.