Najjeftiniji mobilni sa touch screen ekranom

Fly Mobile SLT100 je oznaka mobilnog telefona pod kojom se ovaj model prodaje na tržištu u Velikoj Britaniji (u ponudi mobilnih operatera Virgin Mobile i Vodafone), dok isti takav model na drugim tržištima širom sveta nosi oznaku Fly Mobile SX210. To je na britanskom tržištu najjeftiniji mobilni telefon čiji je ekran osetljiv na dodir (touch screen opcija).
S ovim telefonom korisnik može da komunicira na više načina. To može biti standardna komunikacija, pomoću tastature ovog slajdera srednje veličine. Druga mogućnost je korišćenje virtuelne tastature na ekranu osetljivom na dodir, dok je treća opcija korišćenje digitalne olovke (pera) i mogućnosti prepoznavanja rukopisa, kojom se softver ovog mobilnog telefona može pohvaliti. Ova poslednja opcija karakteristična je za mobilne uređaje većih dimenzija i mogućnosti – Tablet PC, ultramobilne i džepne računare.
Dimenzije ovog „letećeg mobilnog“ su 96 x 49 x 15 mm, a težina 101 gram. On podržava mobilne GSM mreže za učestanosti 900, 1.800 i 1.900 MHz, kao i GPRS tehnologiju za prenos podataka (ostale tehnologije bržeg prenosa podataka su izostavljene, s obzirom na skromnu cenu ovog modela). Telefon se napaja litijum-jonskom baterijom, koja je takođe skromnog kapaciteta od 600 mAh i obezbeđuje dva sata razgovora, oko 180 sata rada u režimu čekanja ili devet sati rada u slučaju reprodukcije audio i video sadržaja.
TFT LCD ekran osetljiv na dodir, kao glavni adut ovog modela, ima rezoluciju 240 x 320 piksela i 262.000 boja. U telefon je ugrađena kamera rezolucije dva megapiksela, s autofokusom i digitalnim zumom. Pored toga, ugrađena je i Bluetooth tehnologija, slot za memorijsku karticu microSD za proširenje interne memorije od 25 megabajta, FM radio i audio i video plejer s podrškom za formate MP3, AAC, AMR, WAV, MID, MP4 i 3GP. Telefon se izrađuje u crnoj i tamnosivoj boji i može se pohvaliti odličnim odnosom kvaliteta i cene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.