U trendu

Najnovija inkarnacija M serije BenQ-Siemens

Partnerstvo između kompanija BenQ i Siemens u oblasti mobilne telefonije definitivno je završeno i svaka od te dve kompanije krenula je dalje sopstvenim putem. Jedan od zajedničkih proizvoda koje je BenQ zadržao i nastavio da proizvodi je linija robustnih telefona serije M (među kojima su najpoznatiji modeli M75 i M81). M serija, iako bez Siemens-ovog brenda, i dalje živi, a njena najnovija inkarnacija je model M7.
Ovaj robustni telefon specijalno je dizajniran i opremeljen za zaštitu od kiše i prašine (pokriven po čitavoj površini tankim vodootpornim filmom). Dizajn mu je zamišljen tako da bude što je moguće jednostavniji, a na mesto USB priključka i priključka za punjenje baterije takođe je nanet zaštitni sloj. Iako su neki prethodni modeli ove serije, u vreme partnerstva BenQ i Siemens-a, imali i kućište sa zaštitom od udaraca i padova, u ovom modelu to nije slučaj (ili bar tako nešto u njegovim specifikacijama i karakteristikama nije naznačeno).
Bez obzira na ovu specifičnost, BenQ raspolaže i drugim savremenim mogućnostima karakterističnim za mobilne telefone najnovije generacije. To je telefon koji podržava, pored GSM mobilne mreže na opsezima 900, 1.800 i 1.900 megaherca, i GPRS i UMTS (3G) tehnologije za brz prenos podataka. Zanimljiva karakteristika mu je i podrška za A-GPS (Assisted Global Positioning System) tehnologiju. Ta tehnologija podrazumeva, pored satelitske navigacije, i neke dodatne mogućnosti za orijentaciju u prostoru (merač brzine kretanja vozila, kompas i snimanje rute pri kretanju).
Dimenzije ovog modela su u rangu monobloka srednje veličine (105 x 48 x 17 mm i 93 grama). Ekran je s rezolucijom 240 x 320 piksela i 262.000 boja. Ima ugrađenu glavnu kameru s rezolucijom dva megapiksela i sporednu kameru sa 0,3 megapiksela za video pozive. Prisutan je i slot za microSD karticu, Bluetooth priključak i multimedijalni plejer s podrškom za audio i video formate MP3, AAC, XMF, MPEG4 i 3GP. Telefon se napaja baterijom koja omogućava pet sati razgovora ili 16 dana rada u stand by režimu. Uz sve navedene mogućnosti on daje i punu slobodu korišćenja u različitim vremenskim uslovima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.