U trendu

Napunite bateriju svog iPhone -a brže nego obično

Ispražnjena baterija u vreme kad to nije poželjno, ili dugo punjenje baterije. Najmanje su jednom korisnici iPhone-a doživeli jednu od navedene dve situacije. Predlaže se preduzimanje određenih mera prilikom punjenja telefona, kako bi se iPhone što brže napunio.

Nemački Computer Bild objavio je savete kako iPhone-u što brže „povratite snagu“ prilikom punjenja, ali i šta učiniti da se baterija Apple telefona što sporije prazni. Rešenja za „kratkotrajne“ baterije su jednostavna.

Posebno efikasno je prilikom punjenja pametnog telefona isključiti sve opcije koje opterećuju bateriju, kao što je WiFi, 3G i ostale opcije. Drugim rečima, preporučuje se da se sve opcije stave na „off“, koje bi mogle da utiču na pražnjenje baterije, a najpoželjnije bi bilo telefon staviti na „Airplane Mode“.

U tom slučaju iPhone troši najmanje energije, što prilikom punjenja pomaže kako bi baterija što pre bila napunjena. To naravno ne pomaže ukoliko ćete prilikom punjenja igrati igrice na telefonu, ili raditi nešto drugo. Stoga se savetuje: „Ne dirajte telefon prilikom punjenja!“

Isto važi i za pražnjenje telefona. Ukoliko predvidite da će se telefon ugasiti, onda se preporučuje da se smanji svetlost displeja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.