najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Nokija i Alkatel od 14. januara integrisana kompanija

Ponuda finskog telekomunikacionog giganta Nokije u vezi sa 15,6 milijardi evra vrednim preuzimanjem kompanije Alkatel-Lusent je dobila “zeleno svetlo” francuskih regulatornih organa, čime je otvoren put za integraciju dva dobavljača telekomunikacione opreme, piše američki list Volstrit DŽornal.

“Srećni smo što je naša ponuda bila uspešna, i što investitori Alkatel-Lusenta imaju vere u budućnost ujedinjene kompanije”, navodi se u saopštenju izvršnog direktora Nokije, Radživa Surija, prenosi agencija Frans pres.

Iz Nokije je saopšteno da će dve kompanije, koje su prethodno od antimonopolskih regulatora u SAD i Evropi dobile dozvolu za spajanje, početi da 14. januara posluju kao operativno udružena grupacija, navodi Volstrit DŽornal.

Prema saopštenju francuskog berzanskog regulatora AMF, Nokija sada poseduje kontrolni udeo od 70,52 odsto akcijskog kapitala u Alkatel-Lusentu.

U okviru javne ponude akcije okončane 23. decembra, Nokija je ponudila 0,55 svojih akcija za svaku akciju Alkatel-Lusenta, prenosi agencija Frans pres.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike