OnePlus: Ako ste kupili naš telefon, ODMAH proverite kreditnu karticu

Kvalitetni, pouzdani i relativno prihvatljivi kada je reč o ceni, OnePlus modeli postali su u poslednjih nekoliko meseci zaista popularni. Ipak, problem koji se pojavio u poslednjih nekoliko dana mogao bi da ima vrlo loš uticaj na poslovanje ove kompanije.

Kako prenose mediji u regionu, u pitanju nije kvalitet njenih uređaja, već hakovanje internet prodavnice OnePlus, s koje su ukradeni podaci oko 40 hiljada korisnika koji su kupovali ove uređaje svojim kreditnim karticama.

Nažalost, reč je o klasičnom propustu. Hakeri su u sistem ubacili malicioznu skriptu koja je prilikom svake transakcije čitala sve podatke s kreditne kartice.

Upravo zbog toga, sve veći broj korisnika prijavio je sumnjive transakcije na svojim kreditnim karticama, da bi se na kraju došlo do zaključka da je reč upravo o propustu OnePlus web servera.

Svi koji su kupovali telefone u periodu od sredine novembra 2017. do 11. januara 2018. moraju, kako je objavio sam OnePlus, odmah da provere svoje kreditne kartice i odgovarajuće transakcije, i kontaktiraju svoju banku kako bi sprečili bilo kakve veće probleme.

Nije precizirano iz kojih zemalja dolaze kupci čije su kreditne kartice kompromitovane, ali je OnePlus saopštio da svi oni koji su kupovali njihove servise preko spoljašnjih platformi za plaćanje, poput PayPala, nemaju razloga za brigu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.