U trendu

Otvoren najveći evropski akvarijum

U Velikoj Britaniji, u gradu Hull, 23. marta otvoren je najveći evropski akvarijum, koji je koštao 45,5 miliona funti, a u kome pliva više stotina vrsta riba. Na najdubljem nivou, do koga se spušta liftom koji je takođe jedinstven za evropski kontinent, pred očima posetilaca se nalazi sedam vrsta ajkula. Uopšte, u akvarijumu koji nosi naziv The Deep napravljen je „presek“ okeanskih vrsta, od onih koje naseljavaju tropska mora, do onih koji se kriju u ledenim dubinama Antarktika.

Pored sretanja „oči u oči“ sa egzotičnim, zastrašujućim ili simpatičnim oblicima života, posetioci najnovije atrakcije moći će i da uživaju u interaktivnim kompjuterskim simulacijama koje im omogućavaju upravljanje podmornicom i kretanje ne samo kroz prostor već i kroz vreme – sve do perioda u kome je začet život na Zemlji.

Osim što je nova turistička atrakcija i svojevrsni muzej u kome je moguće videti brojne fosile, The Deep predstavlja i naučnu ustanovu koja okuplja brojne stručnjake za morsku floru i faunu, kao i ekologe koji će raditi na projektima zaštite biljnog i životinjskog sveta u okeanima.

Posetite:

  • The Deep

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.