Outlook – Planiranje obaveza (III deo)

Nakon detaljnog podešavanja Outlook-a i foldera Calendar, sledi dodavanje vaših obaveza. Kao i kod svih savremenih aplikacija, sa naprednim korisničkim interfejsom, i ovde imamo mogućnost da stavke u kalendar obaveza unesemo na više načina. Međutim, svakako je najlakši način preko izbora dana u kome započinje data obaveza, i to u detaljnom prikazu dana (po intervalima). Kada ste pronašli traženi dan, pokazivačem miša selektujte vremenski interval u toku dana, te zatim iznad intervala kliknite desnim tasterom miša i iz kontekstnog menija izaberite opciju New Appointment.

Nakon toga, otvoriće vam se novi dijalog prozor (kao na slici), u kome ćete upisati sve detalje vezane za pojedinačnu obavezu, a sam interval koji ste već izabrali biće automatski upisan. Ovaj interval će biti označen kao zauzeto vreme.

Negde u sredini dijaloga možemo videti dva para polja koja detaljno određuju obavezu (poslovnu, privatnu…). Prvim parom polja – Start Time, određujemo tačan datum i vreme početka planirane pojedinačne obaveze. Drugim parom polja – End Time, određujemo datum i vreme planiranog završetka obaveze.

Naravno, ovakav način planiranja obaveza moguć je samo kod obaveza kod kojih tačno znamo početak i kraj zauzetosti (recimo, obaveza od nekoliko sati). Ipak, postoje i obaveze koje mogu zauzeti i cele dane, kao na primer poslovna putovanja. Ovakve obaveze ćemo označiti kao All Day Event (kliknite polje za potvrdu All Day Event). Po potvrđivanju ovog polja, nestaće polja vezana za vreme (časovi), a tada je potrebno navesti samo početni i završni datum, pa će Outlook automatski postaviti vreme u tim danima kao "zauzeto".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.