Samsung i Bijonse na zajedničkom zadatku

Bolja reklama muzičkom telefonu od slika i numera jedne od najpoznatijih pevačica u svetu sigurno nije potrebna. Upravo tom logikom, sigurno ne jeftinom, rukovodio se Samsung pri lansiranju svog modela UpStage. Fotografije poznate pevačice Bijonse (Beyonce) našle su se na ekranu ovog modela, a njene muzičke numere u njegovoj memoriji.
Samsung UpStage u ovoj ekskluzivnoj varijanti ponuđen je u ograničenoj količini. Izgleda izuzetno atraktivno u kombinaciji zlatne i tamnocrvene boje. Telefon je slajder sa dva lica, s jedne strane ima formu muzičkog plejera, a s druge mobilnog telefona. Dimenzije su mu vrlo male i iznose 104 x 44 x 9 mm, a težina samo 73 grama. Po svemu tome predstavlja idealan ekskluzivan telefon namenjen ženskoj populaciji.
Ekskluzivnost ove specijalne edicije obuhvata čitavu galeriju fotografija poznate pevačice i muzičke numere, od kojih je posebno neobičan snimak pesme iz njenog detinjstva (kada je imala samo deset godina). Za smeštaj tih sadržaja u telefon ponuđena je interna memorija kapaciteta 100 megabajta i proširenje memorijskom karticom od 2 gigabajta (format microSD/TransFlash).
Telefon, kao što je rečeno, ima dva lica. Strana koja je namenjena reprodukciji muzike ima ekran rezolucije 176 x 220 piksela i 262.000 boja. Opcijama audio plejera upravlja se velikim navigacionim tasterom, a korisnički interfejs je vrlo jednostavan za upotrebu. Zvuk je odličnog kvaliteta, s digitalnim pojačivačem i softverskom aplikacijom Quick PC Sync, koja omogućava kreiranje muzičkih sadržaja i organizaciju „plej“ listi po želji korisnika.
Strana koja ima funkciju telefona ima standardan izgled Samsung-ovih novijih modela. Ostale karakteristike telefona, koji podržava samo GSM mrežu na opsezima 800 i 1.900 megaherca, obuhvataju ugrađenu kameru rezolucije 1,3 megapiksela, podršku za Bluetooth i GPS tehnologiju. Telefon se napaja litijum-jonskom baterijom, a ima i dodatnu bateriju za produženje vremena razgovora do 6,5 sati, dok je vreme slušanja muzike oko 13 sati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.