Samsung SGH D880 DuoS: mobilni za dve SIM kartice

Južnokorejski proizvođač Samsung upotpunio je svoju paletu kliznih mobilnih telefona još jednim modelom. Na prvi pogled, mobilni telefon koji nosi oznaku SGH-D880 sasvim je uobičajen pripadnik sveta telekomunikacija, ali njegova najveća snaga leži "ispod haube", tj. u tome da je sposoban da istovremeno primi dve SIM kartice. U stvari, obe SIM kartice, bilo kojih operatera, istovremeno su aktivne, tako da je moguće primiti poziv na bilo koju od njih.
Kada je u pitanju Dual SIM pozivanje i slanje SMS/MMS poruka, e, tu je stvar nešto malo drugačija. Iako su obe kartice istovremeno aktivne, samo jedna od njih je "glavna" i isključivo je s nje moguće pozivati ili slati poruke. Prebacivanje na drugu karticu, tj. njeno postavljanje za "glavnu", moguće je pritiskom jedne tipke smeštene s leve strane kućišta mobilnog telefona, ali ta radnja zahteva njegovo ponovno pokretanje.
Samsung SGH-D880, kao što je to već pomenuto, uobičajeni uređaj koji dolazi iz ove kompanije, klizne je forme i nešto većih dimenzija (104 x 51 x 18,9 mm). Međutim, to mu se ne može zameriti jer omogućava korišćenje dveju SIM kartica. Težak je 113 grama, a ugrađeni TFT LCD ekran sa 262.000 boja i dijagonale od 2,3 inča omogućava prikaz u rezoluciji od 240 x 230 piksela. Kamera od 3 megapiksela smeštena je, uobičajeno, sa zadnje strane i otkriva se tek nakon otvaranja kliznog mehanizma.
Od ostalog što ovaj mobilni telefon nudi vredi pomenuti to da je SGH-D880 GSM tri band 900/1.800/1.900 MHz telefon s podrškom za GPRS i EDGE, ugrađenim multimedija plejerom, FM radio prijemnikom, Bluetooth-om, memorijom koja se može proširiti memorijskim karticama tipa microSD (interna memorija telefona je 46 MB), USB 2.0 priključkom, polifonim melodijama, JAVA igrama i ostalim karakteristikama svojstvenim toj vrsti uređaja. Sasvim logično, s obzirom na to da je Samsung SGH-D880 istovremeno povezan na dve mreže, uređaj zahteva nešto više struje, pa se u ovaj model standardno ugrađuje baterija od 1.200 mAh. Kapacitet ove baterije je do četiri sata razgovora ili do 360 sati na čekanju. Kako bilo, najveća snaga modela SGH-D880 leži u tome što je sposoban da istovremeno primi i drži aktivnim dve SIM kartice, što će se, sasvim sigurno, pokazati kao njegova dobitna karta za uspeh na tržištu.
Tehničke karakteristike modela Samsung SGH-D880

 • Radna frekvencija: GSM tri band (900/1.800/1.900 MHz)
 • Tip ekrana: TFT LCD ekran sa 262.144 boja
 • Veličina ekrana: 240 x 320 piksela, 2,3"
 • Memorija: 46 MB
 • Dimenzije: 104 x 51 x 18,9 mm
 • Masa: 113 g
 • Vreme razgovora: 4 sata
 • Vreme na čekanju: 360 sati
 • Ugrađena kamera: 3 megapiksela
 • Komunikacija: Bluetooth, USB 2.0
 • Prenos podataka: EDGE, GPRS Class 10
 • E-mail klijent: da
 • Cena: oko 290 evra
7 komentara
 1. Ivan Ivanović

  Moram da napišem komentar jer sam pročitao prethodne komentare i mislim da neki od njih nisu tačni.1) Mobilni telefon nema veze sa plaćanjem parkinga. Konsultujte se sa vašim operaterom. 2) Melodije za poruke mogu da se biraju. Inače, telefon posedujem već duže od godinu dana i imam samo pozitivna iskustva.

 2. Vladan Arsić

  Imam ga preko godinu dana, izuzetan je. Ne znam da li postoji bolji telefon. Za mene je jedina mana to što za poruke ne može da se bira melodija.

 3. Nikola Lazović

  Telefon je ekstra! Imam ga godinu dana i baš je dobar.

 4. Pera Simić

  Zašto ne može da se plati parking ovim telefonom?

 5. Slobodan Vujanović

  Ja ga imam od skoro i koristan je, moram priznati, jedino što mi smeta je kratak period rada baterije, dva dana maksimalno, a to je, mora se priznati, malo.

 6. Borivoj Božić

  Telefon je za mene otkrovenje, no smeta mi što ne mogu platiti parking. Konsultovao sam Telenor i parking servis, nemaju odgovora. Ako nešto znate u vezi sa tim, molim vas javite! Pozdrav!

 7. Milena Milošević

  Telefon je stvarno ekstra. Odgovarajući je za sve generacije, ali je pretežno za one malo mlađe. Moram da ga imam.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike