U trendu

Samsung zabranio upotrebu ChatGPT-a delu zaposlenih

Kompanija Samsung elektroniks (Electronics) saopštila je danas da je nekim svojim zaposlenima zabranila upotrebu alata veštačke inteligencije kao što je ChatGPT, pošto su prijavljeni interni slučajevi zloupotrebe te tehnologije.

Velike kompanije, među kojima Goldman saks (Sachs), poslednjih meseci su zabranile ili ograničile korišćenje platformi s veštačkom inteligencijom.

Platforma ChatGPT, koju je dizajnirala kalifornijska startap kompanija OpenAI, pojavila se u novembru i brzo je postala popularna jer ima sposobnost da jasno odgovori na teška pitanja, napiše sonete ili neki informatički kod.

Samsungova zabrana se odnosi na zaposlene u odeljenju za mobilne uređaje i kućne aparate, rekao je neimenovani predstavnik Samsunga za AFP.

U internom dokumentu u čiji je uvid imao Frans pres, navodi se da Samsung radi na pronalaženju načina za korišćenje usluga veštačke inteligencije u „bezbednom okruženju za zaposlene kako bi se poboljšala radna efikasnost“.

„Dok te nove mere ne budu spremne, privremeno zabranjujemo korišćenje usluga veštačke inteligencije na računarima u vlasništvu kompanije“, dodaje se u dokumentu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar