Sony Ericsson W715

Kao što je već na prvi pogled očigledno, Sony Ericsson W715 je klizni mobilni telefon, naizgled isti kao i model Sony Ericsson W705, ali uz jednu veliku razliku, a to je A-GPS (assisted GPS). Još jedna od razlika je i ta što je Sony Ericsson W715 napravljen posebno za Vodafone i dolazi u dve karakteristične boje – galactic black i luxury silver. Nije sve samo u izgledu. Sony Ericsson W715 odlikuje se i odličnim Walkman 3.0 plejerom i 4GB karticom koja dolazi u paketu s telefonom, Wi-Fi i HSPA 3G su "zakon" što se interneta tiče, a 3,2 MP kamera s blicem i video pozivima nije loša, iako su možda mogli da stave onu od 5 MP, da su se malo više potrudili.
Što se samog dizajna tiče, on je tradicionalno kockast, u duhu Sony Ericsson-a; s prednje strane ima veliki 2,4-inčni QVGA ekran sa 262 k boja, veličine 240×320 piksela. Tu se nalazi i senzor za svetlost, kao i kamera za video pozive i zvučnik. Tasteri su klasični, kao i na Sony Ericsson W705, samo što ovde imamo na točkiću taster za A-GPS. S bočnih strana se nalaze konektor za punjenje i priključak za slušalice, s desne strane je taster za kameru i taster za jačinu/prebacivanje na sledeću pesmu kad je walkman uključen. S gornje strane je walkman taster za shake control; kad se zamahne levo-desno, prebaci se na prethodnu/sledeću pesmu, a kada se zamahne gore-dole, pojača se ili smanji jačina. S donje strane je mala poluga koja nam omogućava da skinemo ili onemogućimo skidanje zadnjeg poklopca, kao i klasični otvor za vezicu. Na zadnjoj strani se nalaze 3,2 MP kamera i blic, kao i veći zvučnik pri dnu.
Mesto za SIM karticu je ispod poklopca maske; odvojeno je od baterije, pa se baterija ne mora vaditi da bi se izvadila kartica. M2 kartica od 4GB je s desne strane. Kada se otvori sam moblni telefon, vide se tasteri osvetljeni belim svetlom i praktično čine celinu s podlogom, što je dobro, jer ne proizvode veću buku, niti će se izlomiti, kao što je bio slučaj na S500i modelima. Takođe, mobilni telefon je uokviren sjajnom hromiranom linijom, a i tasteri sa strane takođe su hromirani; to daje određenu dozu elegancije, a tamnocrveni W znak i zvučnik, kao i okvir navigacionog točkića daju mu takođe određenu čar. Veličina ovog mobilnog telefona je 95 x 48 x 14,3 mm, pa bukvalno staje u svaki džep, a ni težina od 98 grama nije preterana, s obzirom na funkcije kojima telefon raspolaže.
Što se A-GPS usluga tiče, tu se nalazi nekoliko aplikacija, neizostavni Google maps, Wayfinder navigator, Tracker (koji koristi A-GPS da bi pratio vaš položaj dok vežbate ili trčite). Glavna karakteristika telefona Sony Ericsson W715 je baš slovo W(alkman). Sam plejer je odličan, sa standardnim funkcijama i odličnim zvukom i jednom zanimljivošću: kada se uđe u aplikaciju Walkman, onda kružić na prednjoj strani telefona počne da svetli narandžasto (umesto belo). Sa Sony Ericsson W715 u paketu se dobija M2 kartica od 4GB, koja bi trebalo da bude dovoljna za ljubitelje muzike, uz 120 MB interne memorije, ali ako to nije dosta, ona se može proširiti do 8 GB. Dobija se i 3,5 mm adapter za slušalice s tasterom za prihvatanje poziva, tako da možete koristiti bilo koje slušalice s ovim telefonom. Uz neizostavni Walkman plejer, Sony Ericsson W715 ima i radio sa RDS-om, što je prilično dobra stvar. Prijem radija je odličan, a zvuk savršen. Sony Ericsson W715 je odličan mobilni telefon i uz dodatak GPS-a bolji je od modela Sony Ericsson W705, kome je to očigledan nedostatak. Ko god želi mobilni telefon sa odličnim plejerom, solidnom kamerom s blicem, jako dobrim radiom, Wi-Fi funkcijom i GPS-om, i sasvim prihvatljivom cenom (oko 300 evra) s obzirom na funkcije, verovatno će baciti oko i na ovaj model.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.