U trendu

Top mobilni telefoni i tarife za leto

U poslednje vreme se na tržištu pojavilo mnogo novih modela mobilnih telefona i prosto se ne zna koji je  od kojeg bolji. Sa svih strana pljušte različite ponude operatera. Koji model izabrati? Da li kupiti telefon uz tarifni paket ili bez ugovorne obaveze? Koliki su mesečni troškovi? Šta se više isplati?
Internet portal koji upoređuje sve ponude mobilnih telefona i tarifa u Srbiji – www.topmobilni.rs – može vam pomoći u izboru. Evo top ponuda.

Top kategorija

U segmentu najskupljih „flagship“ modela ima najviše novina. Proizvođači su izbacili modele kojima žele da se pokažu i dokažu kupcima, a i konkurentima.

Svakako je kod nas najpoznatiji novi Samsung Galaxy S5, koji se može naći kod sva 3 operatera. Može se kupiti već za 1 dinar, ali uz visoku mesečnu pretplatu. Na primer, kod mt:s-a, uz paket Mix Net XXL, koji se mesečno plaća 4.740 RSD, ali nudi i veliki broj besplatnih minuta i megabajta kao poklon Prepaid paket za 1 dinar uz Samsung Galaxy Fame, ili kod Telenora, gde se S5 za 1 dinar dobija uz Premium paket, čija je mesečna pretplata 6995 dinara, ili kod Vipa uz Standard Max za sličnu cenu. Ovaj model ima odlične karakteristike, moćnu kameru i gomilu novih funkcija, od kojih se izdvajaju one za ljubitelje fitnesa, a kod simfree prodavaca košta od 475 evra pa naviše.

Druga perjanica je HTC One M8, a top izbor za njega je Vip sa paketom Standard Max za 5.929 RSD mesečno. Možete ga uzeti i za dinar uz Premium paket kod Telenora. Ovaj model ne dolazi sa jednom, ni dve, već sa tri kamere i predivnim metalnim kućištem. Cena u slobodnoj prodaji kreće se, inače, od 510 evra pa naviše.

U top kategoriju ulazi Sony Xperia Z2 sa fenomenalnim hardverskim karakteristikama i kamerom od čak 20.7 megapiksela. On se može naći kod Vipa za 1 dinar uz paket Standard Max sa mesečnom pretplatom od 5.929 dinara. Kod mt:s-a možete birati da li ćete ga uzeti uz ugovor na 24 meseca ili na 36 meseci, a kod Telenora bi najbolje bilo da uz njega odaberete paket Play+ 3 od 2.495 dinara mesečno. U slobodnoj prodaji, Z2 se može naći po ceni od 497 evra pa naviše.

I na kraju, u ovom segmentu moramo pomenuti i fantastični LG G3, koji je tek stigao na tržište. Najnovija uzdanica ove kompanije preti da ozbiljno poljulja konkurenciju, a dostupan je Telenor i Vip korisnicima. U slobodnoj prodaji, cena mu je 599 evra.

Srednja kategorija

 

U srednjoj kategoriji izbor je možda i najveći. Jedan od popularnijih je model Samsung Core+ koji možete kod mt:s-a dobiti uz Mix Net L za 3.600 dinara uz mesečnu pretplatu od 1.980 dinara, a dobar izbor je i Samsung Trend+ uz koji www.topmobilni.rs preporučuje Telenor Prenesi i Surfuj XL za 1.995 RSD mesečno.

 

Zanimljivi su i Alcatel telefoni, koji su u poslednje vreme uzburkali tržište kvalitetom i po dobroj ceni. Najveći izbor Alcatel telefona nudi mt:s, ali ih imaju i druga dva operatera u svojoj ponudi. Preporuka je One Touch Idol uz Vipov Standard 100 sa pretplatom od 637 dinara mesečno.

Takodje, LG ima zanimljiv model L70, koji Telenor nudi uz paket Play+ 3 za 1 dinar uz mesečni račun od 2.495 dinara.

U ovoj kategoriji možete naći i brojne, kod nas manje poznate, ali sjajne telefone proizvođača Prestigio i Lenovo. Njih nema u ponudi operatera, ali se većina može naći pristupačno u slobodnoj prodaji. Dobar primer je Lenovo VibeX i Prestigio MultiPhone 7.500, oba u rangu malo iznad 300 evra.

Budžet kategorija

Što se tiče budžetne kategorije, tj. najjeftinijih modela, oni se uglavnom nude uz pakete za 1 dinar, ali uz njih ide niža mesečna pretplata, pa se zaista isplati uzeti ih za dinar. Iako po ceni spadaju u najjeftinije, ovi telefoni nikako nisu za potcenjivanje po onome što pružaju. Na primer, Nokia Asha 210 sa qwerty tastaturom nude sva 3 operatera, zatim Samsung Young kod Vipa možete dobiti za samo jedan dinar uz paket Standard 700 od 2.149 RSD mesečno, ili pak uz Telenorov Play+ čija pretplata iznosi samo 1.095 dinara mesečno, a uz njega, takođe, ovaj telefon dobijate za 1 dinar.

 

Model HTC Desire 200 ga prati, a preporuka uz njega je mt:s Kontrola troškova 2000 koji se mesečno plaća 2.000 dinara, a uz koji Desire 200 dobijate za 1 dinar. Takođe, mt:s ima zanimljivu promociju za EXIT festival telefon, Huawei y530, koji se za 1 dinar može uzeti uz mesečni trošak od 2.200 dinara.

 

 

Na vama je da odaberete ponudu koja vam najviše odgovara – www.topmobilni.rs je tu da vam pomogne u tome.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike