U trendu

Trodimenzionalne igre za mobilne telefone

Francuska firma In-Fusio, specijalizovana za proizvodnju igara za mobilne telefone, uskoro će ljubiteljima ovakvog vida zabave ponuditi prvu trodimenzionalnu igru, koja nosi naziv „Mission 3D“ i koja je po zapletu i izgledu slična poznatoj kompjuterskoj igri „Wolfenstein 3D“. Vlasnici mobilnih telefona, opremljenih WAP tehnologijom, moći će da se kreću kroz trodimenzionalni lavirint i pucaju na robote i lude naučnike koji im se budu isprečili na putu.

Da bi trodimenzionalni prikaz u boji bio moguć, razvojni tim francuske firme napravio je poseban softver za igranje koji prethodno treba instalirati na mobilni telefon. Iako najavljena igra prevazilazi sve dosad poznate namenjene telefonima – glasnogovornik kompanije tvrdi da potrošnja baterija tokom igranja nije ništa veća od one tokom običnog razgovora. Na konferenciji za štampu povodom izdavanja igre i softvera koji igranje omogućuje, rečeno je i da firma za sada najveći uspeh beleži u Italiji, gde korisnici satima igraju igru „In-Fusio“s Ferrari“, zabavljajući se i tako što sa Mreže skidaju delove za svoje bolide ili kupujući nove kacige za vozače.

Rečeno je i da su u Evropi igre najmanje popularne u Velikoj Britaniji, pa će In-Fusio pokušati da svoje proizvode približi korisnici na Ostrvu pomoću različitih marketinških kampanja koje su u pripremi. Za tržište će morati da se bore sa britanskim operaterom Orindžom (Orange), koji takođe namerava da ponudi nekoliko zanimljivih naslova; između ostalih, i igru „Blood and Sand“, u kojoj će igrači trenirati i opremati svog gladijatora i boriti se sa drugima gladijatorima na život i smrt, i igru „Judge Dredd“, inspirisanu poznatim stripom, u kojoj će igrači moći da biraju da li će se naći u ulozi sudije Dreda ili kriminalca.

Korisne adrese:

  • In-Fusio
  • Orange Games

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.