najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Tvrde da im je Galaxy Note 7 zapalio džip i garažu (foto)

Samsung je pre nekoliko dana objavio kako je do odluke o povlačenju Galaxy Note 7 iz prodaje zabeleženo 35 slučajeva u kojima je baterija eksplodirala. Uz pojedine slučajeve u poslednjih nekoliko dana na Note 7 je svaljena krivica za dva požara sa velikom štetom. Njihovi vlasnici tvrde da je telefon u oba slučaja bio uključen na punjač, a uz vlasti na istraživanju tih slučajeva radi i Samsung, kako bi bili sigurni da li je telefon kriv za te incidente.

Nejtan Dornačer iz Floride kaže kako se telefon punio u njegovom džipu i zapalio ceo automobil. Sve se dogodilo dan nakon povlačenja telefona iz prodaje. Dornačer je napisao kako niko nije povređen u požaru, a iz Samsunga su rekli kako su upoznati sa požarom i istražuju slučaj.

U drugom slučaju Vesliju Harcogu iz Južne Karoline izgorela je garaža. Samsungov telefon bio je spojen na zidni utikač i vatrogasci veruju da je tamo počeo požar. Za medije je ispričao da su ga ispitivali da li je tamo imao nešto uključeno. Uz telefon je imao spojen i kompresor, ali on nije bio uključen. Kao i Dornačer, nije znao za Samsungovu odluku o povlačenju telefona iz prodaje, a dok traje istraga, sa porodicom se preselio u hotel.

Nakon što su tri australijske kompanije putnicima rekle da ne uključuju i pune Note 7 na letu, američka Uprava za vazdušni saobraćaj takođe je putnicima savetovala da ne pune telefone dok su na letu i da ih ne uključuju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike