U trendu

U Kini nova ograničenja za onlajn igrice

Kineske vlasti saopštile su danas da nameravaju da uvedu ograničenja za onlajn igrice kako bi se smanjila kupovinu tih igara u aplikacijama putem mikrotransakcija, a još jedan cilj je borba protiv zavisnosti od tog fenomena.

Ta najava kineskih vlasti odmah je izazvala pad na berzi kineskih tehnoloških giganata aktivnih u tom sektoru. Tensent (Tencent) je pao za više od deset odsto u Hongkongu, a njegov konkurent Netiz (Netease) izgubio je čak više od 20 odsto akcija na berzi.

Kineska vlada počela je da napada sektor video igara 2021. godine, kao deo opšteg pooštravanja propisa prema tehnološkim gigantima u zemlji.

Peking je posebno nametnuo striktno ograničenje vremena koja deca mogu da provedu igrajući se na mreži i mesecima je zamrznuo marketinške dozvole za nove igre.

U poslednje vreme, međutim, taj sektor se nadao da će Peking biti blaži prema njemu.

Nove mere predviđaju planove za ograničavanje kupovine igraca i ukidanje funkcija koje omogućavaju povećanje vremena igranja, što se često nudi kao nagrada za redovne korisnike.

Takođe su predviđene „iskačuće“ poruke koje upozoravaju igrače da se ponašaju „iracionalno“.

Nove mere ponavljaju raniju zabranu sadržaja igara na mreži koji „ugrožavaju nacionalno jedinstvo“ i „nacionalnu bezbednost“, ili koje „štete nacionalnom ugledu i interesima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar