U trendu

Vidimo se na „četu“

„Ovo će biti najprodavanija web kamera na tržištu“, izjavili su predstavnici kompanije Creative za svoj najnoviji model Live! Cam Optia AF. Ta izjava, verovatno, nije dovoljan razlog za privlačenje pažnje kupaca, ali karakteristike ove web kamere to zaista jesu.
U odnosu na prethodne modele web kamera ove kompanije (na primer, model VGA Optia), novi model nudi niz novih, naprednijih karakteristika. Jedna od njih je i autofokus (na šta ukazuje skraćenica AF u njenom nazivu). Još važnija je ugrađen CCD senzor, koji omogućava snimanje video sadržaja s rezolucijom dva megapiksela. U slučaju snimanja u VGA rezoluciji (640 x 480 piksela), video sadržaji se prikazuju sa 30 frejmova u sekundi, što se može smatrati vrlo kvalitetnim.
Live! Cam Optia AF je prva web kamera s ugrađenim autofokusom i CMOS CCD senzorom. Autofokus obezbeđuje uvek čistu sliku sagovornika, a CMOS senzor omogućava snimanje slike do rezolucije 1600 x 1200 piksela. Kamera se lako instalira povezivanjem USB 2.0 priključka s računarom (nije potrebna nikakva dodatna instalacija drajvera). Može da se rotira pod uglom do 270 stepeni i tako postavi u najpovoljniji položaj.
Posebno je napredan softver, koji omogućava primenu ove kamere za videokonferencijske veze, telefonske video pozive i video „čet“. Smart Face Tracking tehnologija obezbeđuje da se sagovornikovo lice uvek nalazi u sredini ekrana. Live! View tehnologija pruža optimalnu osvetljenost slike i kolor balans, dok Live! Audio tehnologija omogućava dobijanje izuzetno čistog zvuka (sadrži filtere za eliminisanje pozadinske buke). Postoji i mogućnost daljinskog upravljanja kamerom.
Sve ove karakteristike čine Live! Cam Optia AF izuzetno kvalitetnom web kamerom. Ona se izrađuje u crnoj i beloj boji, a na tržištu se može naći po ceni od stotinak dolara (tačnije 96,4 dolara). To nije malo s obzirom na prosečnije cene web kamera, ali je njen kvalitet daleko iznad proseka. Prema tome, ako se ovom kamerom budete gledali na „četu“, onda se zaista može reći da ste se gledali kao uživo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar