U trendu

Ako izgledate starije (1)

Nemali broj tinejdžera i tinejdžerki bi baš voleo da izgleda starije od svojih godina, u nadi da će ih tako shvatiti ozbiljnije, kao i da bi tako lakše mogli da dođu do onoga što žele, a što im neko zbog njihovih godina (s pravom!) ne bi dao. Mada je nekad zabavno kada uspete da se isfolirate da ste stariji, to može i da vas dovede u opasnost.
Naročito je nezgodno ako starije ne izgledate kad se našminkate (za priliku u kojoj želite da delujete tako) već, jednostavno, izgledate starije od svojih godina – primetno starije. A ima takvih – ima momaka koji vrlo brzo fizički izrastu, raskrupnjaju se, čak i bradu dobiju rano; ima i devojaka koje izgledaju toliko starije da ih već u ranim tinejdžerskim godinama nepoznati smatraju odraslim, kad ih vide pored majke, pomisle da se radi o dve sestre, a ne o majci i ćerci.
Ima tu nekih prednosti. Ako hoćete da kupite alkohol i cigarete (što po zakonu ne biste smeli dokle god ste maloletni), lakše je. Ukoliko hoćete da se stariji frajer ili starija riba zainteresuju za vas (a mnogi tinejdžeri to vole), bolje su vam šanse ako i vi izgledate starije. Klubovi u koje puštaju samo punoletne – lakše je ući ako izgledate kao da ste punoletni (barem ako se niko ne seti da vam traži ličnu kartu). Svojim izgledom, veličinom, pa i isfoliranim autoritetom nekada možete da zaštitite prijatelje vršnjake koji su sitniji od vas.
S druge strane, ima tu i nezgodnih stvari. Kada neko izgleda kao dete, nagon većine ljudi je da ga zaštite, a taj nagon izostaje ako delujete starije. Ponašate se u skladu sa svojim godinama, a neko drekne na vas da prestanete da se ponašate kao dete, suviše ste stari za to, veliki ste već da vam se neke stvari objašnjavaju (joj, niste, nekada vam baš zafali objašnjenje, al’ kad tako izgledate!), mnogi od vas zahtevaju više nego što ste u stanju da učinite, nekad i da razumete…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar