U trendu

Šta ako je seks s bivšim bio bolji?

Bili ste neko vreme u vezi. Veza je dovoljno dugo trajala i bila je dovoljno lepa da biste s dečkom ili devojkom i vodili ljubav (podrazumevamo da ste i psihički i fizički bili dovoljno zreli za to). Međutim, bilo je i nesuglasica, s vremenom su se pojačavale, i na kraju ste raskinuli.

Dok ste prebolevali raskid, puno su vam pomogli i puno su vas tešili neki drug ili drugarica. Zbog njih ste muke raskida mnogo lakše preboleli, a u jednom trenutku ste shvatili da su vam taj drug ili drugarica veoma dragi, da im verujete, da vam je jako lepo s njima… Uz bliskost koja se razvila među vama, došlo je i do veze. Veza je veoma lepa, taj dečko ili devojka su stvarno divni i vi ih jako volite, ali… Seks vam je bio bolji s bivšim dečkom ili devojkom. Nikako vam nije jasno kako to, zašto manje uživate u vođenju ljubavi s novim dečkom ili devojkom kad i njih volite. Niste sigurni ni šta bi bilo najbolje učiniti u takvoj situaciji.

Ovakve stvari se dešavaju, nisu čak ni neobične. Što se tiče toga zašto je to tako, postoji više mogućih uzroka. Za sam početak, vaša veza se zasniva na ljubavi i poverenju, a ne na tome koliko je ko spretan u krevetu. Zato uopšte nije nemoguće da su vaš bivši dečko ili devojka jednostavno bili spretniji. Moguće je da su imali i više (pa i znatno više) iskustva nego vaš sadašnji dečko ili devojka; može da bude i da su vaš sadašnji dečko ili devojka prilično neiskusni u krevetu.

Sad, postoji nešto što tek s godinama saznate, a to je da, izuzev ako su vaš dečko ili devojka baš neiskusni, ukoliko ste stvarno jako zaljubljeni u njih, to vam veoma povećava uživanje u vođenju ljubavi; tehnička spretnost vašeg dečka ili devojke postaju sekundarni. Šta to znači u ovakvom slučaju? Može da se radi o tome da niste zaista zaljubljeni u svog sadašnjeg dečka ili devojku – oni su vam veoma dragi, jako vam je stalo do njih, ali ih više vidite kao bliske prijatelje nego kao dečka ili devojku, a to se u seksu oseti.

Dolazimo i do onog – šta učiniti u ovakvoj situaciji? Ako su vaš dečko ili devojka veoma neiskusni, ako je u tome problem, to nije nerešivo. Recite im (ili im pokažite) u čemu uživate, šta je ono što vam u krevetu najviše prija (nemojte se stideti da to učinite, to je potpuno normalan postupak zrele osobe koja zna da nije u krevetu s čitačem misli). Ukoliko se radi o tome da dečka ili devojku zapravo ne vidite na taj način, već više kao drage prijatelje, to bi trebalo i da im kažete. Boleće, naravno, i vas i njih, ali je bolje iskreno im reći o čemu se radi nego da zavaravate i sebe i njih, dok vaše nezadovoljstvo raste i dok ne naraste u toj meri da raskinete svađajući se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.