Alkohol opušta tokom prvog puta?

S dečkom ste u vezi već neko vreme i razmišljate o tome da spavate s njim. On bi to želeo, vas to malo plaši, jer nikad ranije niste spavale s dečkom, ali i vi to želite… Bojite se da nećete biti dovoljno opuštene, da će vas boleti, i pada vam na pamet (ili vam je to neko rekao) da bi vam nešto alkoholno pre seksa garant pomoglo da budete opuštene i da više uživate. Da li pre prvog vođenja ljubavi da popijete nešto, ili da popijete dosta, tako da sto posto budete opuštene?

To je jako loša ideja. Čak i ako ste zakonski dovoljno stari da smete da pijete alkoholna pića, napiti se pre prvog vođenja ljubavi (ili uopšte konsumirati alkohol pre prvog vođenja ljubavi) nema baš mnogo smisla. Za početak, valjda i sledećeg dana želite da se sećate kako vam je bilo, a ne da svoje prvo vođenje ljubavi zaboravite?

Pored toga, uticaj alkohola na devojke, kad se radi o vođenju ljubavi, zapravo i nije baš toliko povoljan. Jeste, pod uticajem alkohola možete biti malčice opuštenije i možete više želeti da vodite ljubav, ali će vam i nervni završeci biti delimično umrtvljeni i znatno manje ćete uživati. Mnogo je bolja varijanta da dečku kažete da želite da se mazite i ljubite dok ne budete potpuno opuštene.

Ali vi se stvarno bojite! Osećate da ako ne popijete nešto pre vođenja ljubavi, uopšte nećete ni moći to da uradite! Ako se tako osećate, onda ili niste zaista spremne za vođenje ljubavi (a niko nema prava da od vas traži nešto što zapravo ne želite), ili ste s pogrešnim dečkom. U oba slučaja bolje je da s vođenjem ljubavi sačekate dok ne budete spremne da to uradite i bez „podsticaja iz flaše“ i/ili dok ne budete s dečkom s kojim stvarno želite da vodite ljubav.

Ukratko: bez obzira na ono što se možda čuli ili videli po filmovima i serijama, veća količina alkohola i seks jako loše idu zajedno. Za prvi put je najbolje u potpunosti izbeći alkohol kako biste zadržali nepomućeno sećanje na taj specijalni događaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.