Atmosfera na dodeli Gremija

Svečano veče dodele Gremi nagrada počelo je nastupom irske grupe U2 i pesmom „Walk On“. Prve ovacije bile su upućene veteranki Peti Label (Patti LaBelle), koja je pokazala da je i dalje u dobroj formi sa svojih pedeset i sedam godina. Ona je dodala poslednju iskru koja je nedostajala da se scena razbukti od intenziteta zvuka, pojave i energije pri izvođenju pesme „Lady Marmalade“. Kristina Agilera, Mija, Lil“Kim i Pink su prenele atmosferu iz istoimenog spota i potvrdile da su potpuno zaslužile Gremi za ovu vokalnu saradnju. Pesmu „Lady Marmalade“ je Peti Label otpevala još 1970. godine i bila je u prvih deset na top-listi.

Sledeće velike ovacije nisu imale za uzrok ni poštovanje godina, ni staža, već su bile potpuno spontana reakcija. Meri Džej Blajdž (Mary J. Blige) je pokazala svu svoju sposobnost da hipnotiše publiku i prenese svu dramu koju oseća. Naslovnu numeru sa albuma „No More Drama“ otpevala je tako da nije bilo osobe u sali koja nije prepoznala njenu autobiografsku priču.

Jednu od nagrada je predao i bend Backstreet Boys zajedno sa olimpijskom šampionkom u klizanju Sarom Hjudžis (Sarah Hughes), kojoj je tek šesnaest godina. Ona ih je uzbuđeno izljubila izjavivši pri tom kako su mnogo slađi od njenih sudija na igrama. Ali komplimentima tu nije došao kraj. Glorija Estefan (Gloria Estefan) je rekla glumcu Metju Makonahiju (Matthew McConaughey) da je dobro parče. Dženet Džekson, koja je zajedno sa njima dvoma bila prezenter za nagradu album godine, to je sa osmehom potvrdila. Makonahi je uzvratio da nije muzikalan ali je svejedno njihov veliki obožavalac, kao i da se jako lepo oseća stojeći između njih dve.

Ališu Kiz niko nije mogao da otera sa bine. Pre svega zato što se na nju čak pet puta te večeri popela, a onda i kilometarski govor prilikom preuzimanja nagrade za najbolji R&B album, kada je morala muzika iz pozadine da se pojača ne bi li je oterala sa scene. Pored svog neospornog talenta za muziku, ona je želela da pokaže da joj je i ples jača strana. Postoje pevačice koje su kompletni šou-majstori, ali Ališa definitivno nije među njima. Bolje bi bilo da ostane na svom jednostavnom scenskom nastupu – za klavirom.

Veliki utisak je ostavila i grupa kantri pevača pri izvođenju pesme „I Am a Man of Constant Sorrow“ iz filma „O brate, gde si?“. Ako ste gledali film pak utisak i neće biti takvog intenziteta – Džordž Kluni je mnogo zanimljivije izgledao. Britni Spirs se takođe pojavila kao prezentator u konzervativnoj crvenoj haljini, toliko drugačijom od seksi-krpica koje obično nosi.

Domaćin ceremonije Džon Stjuart (Jon Stewart) je izveo jedan simpatičan skeč aludirajući na povećane sigurnosne mere u Americi tokom svih velikih događaja. Dok je prolazio kroz vrata koja su izgledala kao skener na aerodromima, alarm se oglasio, što je nagnalo obezbeđenje da ga skinu do gole kože nasred scene. On je na to samo rekao: „Sećate li se kad je obezbeđenje bilo jako zbog nastupa Eltona Džona sa Eminemom?“

Još neki pobednici:

  • Najbolje dens izvođenje (snimak): „All For You“ Dženet Džekson (Janet Jackson).
  • Najbolje muško pop vokalno izvođenje: „Don“t Let Me Be Lonely Tonight“ Džejmsa Tejlera (James Taylor).
  • Najbolje hard-rok izvođenje: „Crawling“, Linkin Park.
  • Najbolje žensko rok vokalno izvođenje: „Get Right With God“ Lusinde Vilijams (Lucinda Williams).
  • Najbolja rok pesma: „Drops Of Jupiter“ grupe Train.
  • Najbolje muško R&B vokalno izvođenje: „U Remind Me“ Ušera (Usher).
  • Najbolje R&B izvođenje dua ili grupe: „Survivor“ Destiny“s Child.
  • Najbolja rep saradnja: „Let Me Blow Ya Mind“, Iv (Eve) i Gven Stefani (Gwen Stefani).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.