U trendu

Bafi u muzeju Madam Tiso

Kultna tinejdžerska heroina Bafi – ubica vampira (Buffy The Vampire Slayer), glavni lik istoimene serije, nedavno je ovekovečena u muzeju voštanih figura „Madam Tiso“. Čitava zamisao upriličena je kao deo postavke muzeja posvećen američkom prazniku Noć veštica (Halloween). Bafi će se naći u specijalnoj horor odaji, zajedno sa kovčegom.

Lik Bafi oživela je u seriji popularna glumica Sara Mišel Gelar (Sarah Michelle Gellar). Gelarova je pozirala umetnicima koji su pravili otisak za voštanu figuru tokom snimanja svog hit filma „Scooby-Doo“. Samo modeliranje figure počelo je novembra 2001. u Los Anđelesu i trajalo je pet meseci.

Deo proslave ovog velikog praznika biće i specifična igra za decu koja će se odvijati u muzeju „Madam Tiso“. Deca treba za što kraće vreme da otkriju kojih je dvadeset statua poznatih ljudi ugrizao grof Drakula. Portparol muzeja izjavio je da se muzej pri izboru likova rukovodio njihovom popularnošću pre svega kod mlađe populacije, ali je siguran da će i stariji muškarci odobriti ovaj izbor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.