U trendu

Bez neželjenog smirivanja

Ima stvari koje dečacima baš smetaju kod devojaka, kao i stvari koje devojkama jako smetaju kod momaka. Jedna od stvari koje momke umeju prilično da iznerviraju jeste kada im devojka govori da se smire, pokušava da ih umiri, a oni za tim smirivanjem ne osećaju ni najmanju potrebu.
Verovatno znate za takve situacije. On deluje nervozno, uzrujano, možda je upravo izrekao sve i svašta o nekom kretenu koji ga je iznervirao. Ona se onda zabrine za njega, želi da mu pomogne, i počne da ga smiruje, da mu priča nešto za šta veruje da je umirujuće, govori mu da se smiri… A on samo čeka da ona već jednom prestane s tim, ili čak drekne na nju da prestane da ga gnjavi, da je već miran. Ili ne drekne, samo joj kaže da mu ne treba pomoć ni smirivanje, miran je.
U čemu je ovde stvar? Nekada, momak zaista nije toliko uzrujan kao što se devojci čini. Ubrzani pokreti mu služe tome da izbaci negativnu energiju, i sasvim su mu dovoljni, nije mu potrebno dodatno smirivanje. Ili mu ono što izgovori služi tome da se olakša – i, opet, to mu je sasvim dovoljno, stvarno ne oseća potrebu za još nečim. Super mu je što ga je devojka saslušala, upravo to mu je bilo potrebno, sad je u redu, i niti mu treba niti želi neko dodatno smirivanje.
A nekada, momak zaista i nije baš toliko miran kao što tvrdi. Međutim, ako kaže da mu nije potrebno nikakvo smirivanje, to treba poštovati i pustiti ga na miru. Devojke, nekad, u želji da pomognu dečku koga vole, pođu od sebe, pođu od toga kako one nekad kažu da im nije ništa, a zapravo se osećaju grozno, i žele da ih momak ispituje i postepeno otkrije kako se zaista osećaju i onda ih uteši. Momci, međutim, znatno ređe igraju takve igre; ako kaže da je miran i da mu ne treba nikakvo smirivanje, najčešće je najbolje učiniti onako kako traži i ne smirivati ga. Sačekajte. Proći će ga loše raspoloženje – i voleće vas još i više jer ste poštovale njegovu želju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.