U trendu

Bez preterivanja s proizvodima za kosu

I momci i devojke vole da imaju lepu kosu – na dečacima se to nekad ređe primećuje, naročito ako im je kosa kratka, ali i oni vole da im frizura dobro izgleda. To je sasvim normalno, samo ne bi trebalo, u pokušaju da kosu učinite što lepšom, preterivati s proizvodima za nju.
Proizvoda za kosu ima zaista puno i raznovrsni su. Počev od najrazličitijih šampona za pranje kose, pa kondicionera, raznoraznih pakovanja za kosu, farbe, gelova, lakova, pene i sličnih proizvoda za oblikovanje frizure… Lako je, u žarkoj želji da vam kosa bude lepa, izgubiti se u svemu tome i zaboraviti šta vam je zaista potrebno, a šta je samo dodatak koji možete, ali i ne morate da koristite. A onda, kada preterate, kosa vam može vremenom dosta izgubiti kako na zdravlju, tako i na privlačnosti.
Šta je ono što vam je stvarno potrebno? Neophodna je dobra higijena, što znači da kosu treba prati šamponom namenjenom vašem tipu kose, onoliko često koliko je to potrebno kako kosi, tako i temenu (recimo, može se desiti da se vaša kosa skoro uopšte ne prlja, i da deluje čisto, ali da vam teme vapi za pranjem). Ako vam se kosa teško raščešljava, dobro će vam doći i regenerator; ako se "kovrdža kao luda", potrebno je i neko sredstvo koje će je umiriti. I, to je otprilike ono što je stvarno neophodno, ostalo su dodaci (koje mnogi jako vole).
Šta se dešava kad preterate s proizvodima za kosu? Može se desiti da je prečestim feniranjem, upotrebom gomile hemikalija i sličnog oštetite, a onda je neretko jedini efikasan lek šišanje i čekanje da vam poraste nova, zdrava kosa (pod pretpostavkom da niste oštetili i teme, pa morate da ga lečite). Pored toga, možda će vaša kosa dobro izgledati s gelom na njoj, ali nije sve u izgledu, naročito ne ako imate momka ili devojku – kako neko da vam provuče prste kroz kosu namazanu gelom? Ni lak ni pena je neće učiniti prijatnom na dodir, a mnogi momci i devojke vole da dodiruju kosu voljene osobe.
Koristite različite proizvode za kosu ako želite, samo napred! Ipak, pazite da ne oštetite kosu i ne zaboravite da nije samo izgled kose važan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.