Biti simpatičan

Ako bi vas neko upitao kakvi biste voleli da vam budu drugovi i drugarice iz odeljenja, sigurno bi jedna od glavnih stavki na spisku bila da budu simpatični, onako, prijatni u društvu. Ukoliko spadate u one povučenije i usamljenije, a voleli biste da imate veće društvo i da vas malčice više primećuju, dobra taktika mogla bi da bude da se potrudite da i vas smatraju simpatičnom osobom. Ako vas smatraju simpatičnim ili simpatičnom, možda nećete biti faca, ali ćete sigurno biti rado viđeni u svakom društvu i rado pozivani na žurke. Samo, kako to postići? Kako postati simpatičan?

Da biste delovali simpatično i bili smatrani prijatnim društvom, bitno je da ne budete napadni. Ako ste ionako povučeni i stidljivi, to vam neće biti nikakav problem. Kada vam lepo ide i zadovoljni ste, to se veoma vidi na vama – dok zračite zadovoljstvom, automatski delujete simpatično. S druge strane, ako u glavi imate hiljadu problema, teško da možete da zračite pozitivnom energijom. Ipak, čak i kada imate neke problemčiće ili probleme, moguće je zadržati vedar duh (recimo, može da posluži ako se prisetite nečega, bilo čega, što vas uvek oraspoloži ili nasmeje: omiljena pesma – samo je se setite, ili trenutak kada ste se nečemu obradovali, ili…), i već to će biti dovoljno da delujete simpatično. Svi vole vedre ljude.

Pored toga, uvek su omiljeni likovi koji su sposobni da oraspolože neraspoložene kad se desi katastrofa kao što je nenajavljeni kontrolni, nenajavljeno ispitivanje, previše nervozan nastavnik… Pokušajte da i vi postanete takav lik. Ne brinite, to nije nikakva obaveza i niko vam neće zameriti ako vam operacija „lepo raspoloženje“ ne uspe uvek – vaš trud da sve oraspoložite biće primećen, a to je ono što se ceni.

Izgleda vam kao nemoguća misija? Nije – krenite korak po korak. Počnite s nekoliko lepih reči i prijatnim osmehom i, verovali ili ne, to vam je već pola puta do uspeha.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.