U trendu

Bivši vas tukao, a vi ga volite (1)

Desilo se i vama: zaljubile ste se. On je možda u početku bio fin i nežan, a možda ni u početku nije bio takav – ali vama se dopao. Činio vam se jak, baš onakav kakvo muško treba da bude. Jeste, bio je ljubomoran, posesivan, agresivan – ali govorio vam je da je ljubomoran jer vas voli, a za njegovu agresiju ste, po njegovim rečima, bile krive vi jer ste ga provocirale. Tukao vas je, ponižavao i govorio vam da ste vi krive za to.

Na kraju to više niste mogle da izdržite i raskinule ste s njim; volele ste ga i dalje, ali batine i ponižavanje su vam postali nepodnošljivi. Za raskid, pa i njegovo ponašanje, u priličnoj meri krivile ste sebe – da ste vi bile bolje, ne bi ni on morao da bude takav. Eto, niste bile dovoljno dobre.

Onda ste upoznale novog momka, ovog puta zaista nežnog i pažljivog, i počele s njim da se zabavljate. Starog, međutim, niste zaboravile, a ni on vas. Najbolji dokaz da mu još uvek značite bio je taj što vas je, vrlo brzo nakon što ste počele da izlazite s novim momkom, zvao i rekao da želi da ponovo budete zajedno. Nije vas zaboravio – i ne želi da vas izgubi! Obećava vam da će ovog puta sve biti mnogo bolje! S jedne strane, novi momak je stvarno dobar prema vama; s druge strane, niste prežalile starog – zapravo, imate želju da mu otrčite nazad u zagrljaj.

Zvuči vam poznato? Baš kao vaša priča? Ovakva priča nije neuobičajena – i znači da imate veoma ozbiljnih problema. Da krenemo od početka.

To što vas neko tuče i ponižava nipošto ne može da bude znak ljubavi, niti ste vi takvo ponašanje mogle da isprovocirate. Ako se njemu vaše ponašanje u toj meri ne dopada, treba da raskine s vama, a ne da vas maltretira – nije da ste se jedno drugom zakleli da ćete zauvek ostati zajedno, bez obzira na sve. Ni ljubomora nije dokaz ljubavi. Mala doza ljubomore može da „začini“ vezu, naravno da nikome nije svejedno šta njihova devojka ili dečko radi s nekim, ali velika doza ljubomore znači samo da je ta ljubomorna osoba veoma nesigurna u sebe. Kratko i jasno: taj dečko vas nikada, ni u jednom trenutku, nije stvarno voleo i prekid veze s njim bio je najbolji mogući potez.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.