Bogata i slavna – da, ali srećna?

Koliko ste puta poželeli da ste slavni kao vaša omiljena zvezda? Da imate sav taj silni novac koji zvezde imaju? Ili, kada ste suočeni s tolikim manjkom novca da ni sladoled ne možete da kupite, da li ste poželeli da ste rođeni kao neko mnogo bogatiji? Kao Paris Hilton, recimo – naslednica lanca „Hilton“ hotela? Zar to ne bi bilo „kul“? Možda i bi – a možda i ne bi.

Otkako je počela da „izlazi u javnost“, život Paris Hilton podseća na žurku. To zvuči jako zabavno i u početku njoj i jeste bilo izuzetno zanimljivo. Ludi izlasci, lude žurke… Međutim, pošto je stalno pred očima javnosti, to i nije toliko zabavno kao što zvuči. Zamislite da gomila paparaca samo čeka da vas slika dok se češete, zevate, čačkate nos… Zamislite da samo čekaju kada ćete „lupiti“ nešto pa da napišu članak o tome, ili da se s nekim posvađate pa da to snime i napišu zlobni članak koji nema mnogo veze s istinom, ali će povećati tiraž tabloida za koji rade. Sve to znači da nema opuštanja, nema stvarnog uživanja – konstantno ste „na dužnosti“, izuzev kada se zaključate u sopstvenu sobu.

Onda, kada imate jako mnogo novca, tu je i problem s prijateljima – ko je s vama zato što mu se dopadate vi, a ko zato što mu se dopadaju vaše pare? Paris Hilton ima i dodatni problem, a to je što je izgubila najbolju prijateljicu. Doduše, to već nema veze s novcem – i najbolja prijateljica i još neke žene zamrzele su je otkako je počela da izlazi s njihovim momcima.

Problem nisu samo prijateljstva već i veze – opet je tu pitanje ko voli vas, a ko vaše pare. Stalni članci po tabloidima, u kojima se često pojavljuju i potpune izmišljotine, kao i poluistine, teško da mogu da doprinesu stabilnosti nečije veze. Doduše, ni „otimanje“ (uslovno rečeno, pošto Paris nikog nije kidnapovala – nije u redu spavati s prijateljičinim dečkom, ali je ipak on taj koji vara) tuđih momaka ne doprinosi tome da vam ljubavni život bude lep.

Sve u svemu, da li bogatstvo i slava donose sreću, ili baš naprotiv, donose nesreću u svemu bitnom u životu? Mi bismo rekli – ni jedno ni drugo. Bogatstvo i slava mogu vam otežati neke stvari (dok će neke druge, kao nabavljanje željenih krpica ili karata za premijeru sigurno biti lakše), ali da li ćete biti srećni ili nesrećni ipak najviše zavisi od toga kako se ponašate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.