Bolje nemojte

Imate dečka ili devojku već neko vreme, ili ste tek odnedavno s njima. Razume se, različite osobe će se različito ponašati u vezi (ionako ne bi bilo zanimljivo da su svi isti, zar ne?), ali postoje neke stvari koje su opšta preporuka za sve. Dakle, evo šta bi bilo bolje da ne uradite kad ste u vezi.

Zapostavljanje sopstvenog društva: super je što imate dečka ili devojku i što uživate s njima. Sasvim je normalno da se manje viđate sa društvom nego dok ste bili „singl“. Ipak, nije dobra ideja da zanemarite stare prijatelje u toj meri da ih izgubite – bolje je da se malo potrudite oko organizacije svog vremena, pa da se viđate i sa ekipom i sa dečkom ili devojkom.

Ideja da ćete dečka ili devojku promeniti s vremenom: mnogi upadnu u ovu zamku. Zaljube se u neku osobu za koju ispadne da ima neku osobinu koja im jako, jako smeta (recimo, zaljube se u jako slatku devojku koja obožava da flertuje sa svima, ili u zgodnog dečka koji je prilično agresivan). Onda veruju da će se njihov dečko ili devojka, pod uticajem ljubavi, s vremenom promeniti. Nekad se to čak i desi – ali samo ako oni sami već žele da se promene. Zato, zaboravite na ovu romantičnu predstavu, ma koliko vam lepo zvučala, jer je to nešto što se izuzetno retko dešava. Ljudi uglavnom ostanu baš onakvi kakvi su, tako da je bolje naći nekog ko vam u startu odgovara.

Radite samo ono što vaš dragi (draga) žele: nemojte! Neki će se baš ovako ponašati, u želji da svog dragog ili svoju dragu zadrže uz sebe, ali niko nema prava da od vas zahteva da radite nešto što ne želite. Treba da imate sopstvene stavove i sopstveno mišljenje i sopstveni ukus. Možete povremeno napraviti kompromis sa svojim dečkom ili devojkom, pa nekad raditi ono što se vama više sviđa, a nekad ono što se njima više sviđa (najbolje je, naravno, kad vam se oboma sviđa ono što radite). Međutim, da konstantno radite samo ono što oni žele – to nipošto! Vrlo brzo ćete se tako osetiti nesrećno i bezvredno.

Nije dobro ni svoje želje i mišljenja potpuno prilagoditi nastojanjima svog dečka ili devojke. Kompromisi su u redu i, u suštini, neophodni u svakoj vezi. Ipak, kompromise treba da pravite oboje, a ne da jedno postane igračka onog drugog.

Ukratko: volite svog dečka ili devojku i uživajte s njima. Međutim, neophodno je i da ostanete svoji – samo tako oboje možete biti srećni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.