Bolne tetovaže

Tetovaže mogu lepo da izgledaju, ako ih uradi pravi majstor i ako ste sigurni da ih stvarno želite (nije nemoguće kasnije ukloniti tetovažu, ali je bolno i nije sigurno da li će uspeti). Međutim, tetoviranje boli, a na nekim delovima tela boli i više nego na drugim.
Nije svačija tolerancija bola ista, pa bi nešto što nekoga grozno boli nekog drugog moglo da boli samo malo. Ipak, koliko god da ste otporni na bol, tetoviranje (ako govorimo o onom pravom, ne o nalepnicama) ne može da bude bezbolno, jer je to ipak proces tokom kojeg vas bockaju, bockaju i bockaju. Anesteziju sme da vam da samo doktor, što majstor za tetovaže nije; eventualno možete da budete namazani anestezirajućom kremom (koja deluje slabije i za koju morate da sačekate da počne da deluje, zbog čega je mnogi majstori za tetovaže ne koriste jer to produži kompletan proces), ili možete pred tetovažu da popijete analgetik (nemojte aspirin, jer on smanjuje koagulaciju, pa ćete krvariti više). Sad, mada tetovaža neće biti bezbolna, postoje delovi tela koji su osetljiviji na ovakvu vrstu ukrašavanja – u principu, radi se ili o mestima s više nervnih završetaka, ili o mestima gde nemate meso, nego samo kost i kožu.
1. Očna jabučica. Striktno govoreći, ono što se radi s očnom jabučicom je trajna šminka, ali i trajna šminka je oblik tetoviranja. Povremeno se nađe neko ko bi želeo da mu se u očnu jabučicu ubrizgaju pigmenti (najčešće se radi o tome da je osoba slepa na to oko, i želi da ono barem izgleda obično). Srećom, ovakva vrsta zahvata obavlja se kod doktora koji se bavi trajnom šminkom, pa se dobije i anestezija – uz sve nervne završetke koji postoje u oku, bol bi inače bio neizdrživ.
2. Venerin breg. Neke devojke misle da je jako seksi da se tu istetoviraju. Seksi ili ne, zbog gomile nervnih završetaka koji se tu nalaze, tetoviranje na tom mestu će jako boleti i bolje je ne pomišljati na to bez kreme za anesteziranje.
3. Vrh stopala ili skočni zglob. Ovo je još jedna regija koju devojke vole da tetoviraju, jer to onda u letnjim mesecima izgleda kao lep trajni nakit. Međutim, tu nema sala koje bi smanjilo bol, pa je sam proces za „joj!“ (i tako dokle god tetoviranje traje).
4. Iza uveta. Još jedan deo koji devojke vole da istetoviraju, jer tetovaže na tom mestu lepo izgledaju. Problem je što ni tu nema sala, samo kost, koža i nervni završeci. U prevodu, boli!
5. Grudi (preko rebara). Momci vole da nešto istetoviraju preko grudi; ukoliko su vitki (inače pohvalno), to će ih boleti, zbog nedostatka sala – kost, koža, nervni završeci i kontinuirano bockanje.
Ovaj tekst nije ni za tetoviranje ni protiv njega, samo zanimljivost – ako razmišljate o tetoviranju, da znate koje su najbolnije regije za tu vrstu ukrašavanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.