Bori se za sebe!

Ako samo čekaš i čekaš i čekaš može se desiti da nikad ne dočekaš. Da li sebi smeš dopustiti taj luksuz? Svi mi moramo da naučimo da budemo hrabriji u izvesnim trenucima, a evo i kako.

Imaš li neki problem, neki strah, nešto što ti konstatno zadaje probleme, što te blokira? Pokušaj da radiš na pobeđivanju svojih strahova. Kad već imaš toliko energije u sebi, uloži je u nešto korisno! Strah prema profesoru hemije? Ako se malo više pozabaviš gradivom, ako proširiš svoja znanja, sve može postati lakše. Jedino moraš da uložiš više truda, a ako zaista želiš da pobediš svoj strah, to ćeš i učiniti, zar ne?

Postoji dečko/devojka koji/a ti se sviđa? Kreni u istraživanje, „dobaci“ nekoliko signala. Ako nema reakcija, jednostavno – kreni dalje. Moraš verovati u sebe čak i onda kada gubiš. Ništa nije savršeno, sve što je iza tebe, ostavi tamo gde i jeste – IZA, a ti kreni napred. Ono što je već „iza“ možeš iskoristiti kao iskustvo, da bi ono „što sledi“ bilo bolje.

Počni da se baviš nekim sportom. Aktivnije bavljenje nekom fizičkom aktivnošću može mnogo da znači ako želiš da svom samopouzdanju i sebi dodaš dodatne poene. Kroz sport se ne stiče samo snaga, uče se neka osnovna životna pravila, učiš se da gubiš, učiš se da pobeđuješ. I tvoj izgled će svakako napredovati, a to je veoma značajno za osećanje sigurnosti.

Oslobodi se kompleksa. Svaki kompleks manje – mnogo zadovoljstva više! Zaokrugljen stomak, prevelika dlakavost na pogrešnim mestima, akne…? Postoje savremene metode pomoću kojih se to jednostavno rešava. Počni redovno da vežbaš, zakaži sastanak kod kozmetičara… Zamisli, Demi Mur je izvadila rebro da bi izgledala bolje (i pritom zgrnula milione), a ti se stidiš da odeš kod dermatologa? Samo napred i srećno! Trud će se isplatiti, videćeš.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.