Brige oko seksa

U mnogim vezama će u nekom trenutku doći i do intimnih odnosa, i neretko su ti odnosi izvor različitih briga. O nekim stvarima u vezi sa seksom trebalo bi da brinu i dečko i devojka, a o nekim je bolje ne razmišljati unapred.
Ono o čemu bi svakako trebalo razmišljati unapred jeste zaštita od trudnoće i polno prenosivih bolesti – drugim rečima, korišćenje kondoma. Pošto seks nije uvek nešto što se unapred isplanira (ne možete svaki put unapred znati hoćete li biti raspoloženi), dobro je uvek poneti kondom sa sobom, za svaki slučaj. Još bolje je poneti dva-tri kondoma (neki bi mogao da ispadne neispravan), a u svakom slučaju ne treba ih nositi preblizu izvora toplote, kao što je džep od farmerki, jer bi ih to moglo oštetiti. Pored kondoma, i momci i devojke bi trebalo dobro da se pobrinu za ličnu higijenu – nadamo se da ovo nije neophodno obrazlagati.
E, sad, o stvarima koje smo pomenuli se, nažalost, suviše retko razmišlja na vreme, o čemu svedoče brojne prekinute neželjene trudnoće, kao i često dobijanje polno prenosivih bolesti. Umesto toga, i momci i devojke se unapred „žderu“ zbog nekih drugih stvari, kao što je veličina intimnog organa ili grudi, hoće li se dobro pokazati u krevetu, šta ako se voljena osoba nasmeje kad ih vidi nage, šta ako nešto zabrljaju… Momci brinu i hoće li umeti da skinu devojci grudnjak (momci, uvek možete devojku da zamolite da sama skine grudnjak, dok vi gledate), hoće li povrediti devojku ako je nevina (budite nežni i pažljivi, i trebalo bi da bude u redu), devojke se boje da će ih prvi put boleti (uglavnom boli, ali ništa strašno)… U principu, što više unapred razmišljate o seksu, više ćete brinuti o ovim stvarima, a teško da povodom njih možete nešto konkretno da učinite.
Dakle, ono o čemu bi trebalo brinuti na vreme jesu zaštita i higijena. Što se ostalog tiče, najbolje je prepustiti se osećanjima, biti pažljiv i ne ignorisati reakcije voljene osobe – i uživati u bliskosti i intimi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.