Brinuli ste, prošlo je, sve je u redu

Svakome se nekad desi da ga nešto jako brine, da se nečega plaši, da ima neki problem koji ne ume da reši. Vremenom, problem bude rešen i cela stvar pređe u prošlost. Tada usledi veliko olakšanje, i super je kada se to desi.
Neće uvek doći osećaj olakšanja. Nekada briga veoma dugo traje, intenzivna je, i toliko vas iscrpi da se i kad cela stvar prođe osećate samo umorno, suviše umorno da biste bili u stanju da osetite olakšanje. Srećom, ne bude uvek tako.
Nekad ćete se zbog nečega zabrinuti. Možda ima veze sa školom, prijateljstvom, porodicom. Ili s dečkom ili devojkom – na primer, dečko vam se ceo dan ne javlja. I vi brinete. Plašite se. Svakakve stvari vam padaju na pamet, ko zna šta se desilo ili će se desiti, neke od stvari koje vam padaju na pamet budu, racionalno posmatrano, veoma malo verovatne, samo što u takvim trenucima niste u stanju da razmišljate racionalno.
A onda to prođe. Kakvo god objašnjenje/razrešenje da bude, stvar je prošla. Nije bilo ništa strašno. Nekada objašnjenje ili način razrešenja i ne budu bitni, važno je da je sve gotovo i da je sad sve u redu. Sjajan je osećaj kad se to desi, kad dođe olakšanje. Tek tada, kad je prošlo, shvatite pod kakvim ste pritiskom bili. Dok je trajalo, možda ste, uprkos intenzivnim osećanjima, zavaravali sebe da vam je zapravo dobro, manje-više, znali ste i vi da će kad-tad proći, ali tek kad je zaista prošlo, tek ste se tada podsetili kako je to kad se stvarno osećate dobro.
Ukoliko vam se opisano nekad desilo, pokušajte da iskoristite to iskustvo kad naiđe sledeći problem – a problemi, pre ili kasnije, naiđu. Setite se kakvo će olakšanje biti jednom kad i to prođe. Možda vam takvo prisećanje neće mnogo pomoći, ali je, dok brinete, i mala pomoć dobrodošla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.